Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2011.12.12. 09:57 _Okostojás_

Orbán Viktort becsapták Brüsszelben

Nem mondták meg neki, hogy miért hívták meg a brüsszeli csúcsra. Számára még ott sem derült ki semmi. Szerinte egy sima díszvacsora volt. Valószínűleg hottentotta nyelven folyt a diskurzus, amit a szegény Kedves Vezető nem értett, és nem volt vele tolmács. Úgy gondolta, hogy talán az El Clásicoról, vagy valami más hasonló nagy horderejű focimeccsről van szó, és ezért olyan heves és ideges mindenki. Bár egy kicsit gyanúsak voltak neki a GDP, fiscal, meg budget szavak, de arra gondolt, hogy a GDP talán egy új les szabály rövidítése, a Fiscalról azt hitte, hogy a Barcelona új szerzeménye, akit még nem látott (ekkor el is határozta, hogy a legközelebbi Barca meccsre feltétlenül kimegy, viszi magával Matolcsyt és Szijjártót, hadd tanuljanak, művelődjenek). A budgetről fogalma sem volt, hogy mit jelent (titokban felhívta Matolcsyt, de neki sem jutott a szóról eszébe semmi), de nem is nagyon izgatta miatta magát, mert már gyerekkorában sem szerette a dodgemet sem. Ezért, nehogy tudatlannak nézzék fociügyekben (hisz ahhoz ért a legjobban) csak mosolyogva bólogatott egész este.

Így aztán teljesen meglepte, amikor a vacsora vége felé valaki aljasul felvetette: Annak érdekében, hogy a jövőben a jelenlegihez hasonló adósságválság ne alakulhasson ki, itt egy szerződés, ami elmélyíti az integrációt az adósságválság tartós rendezése céljából, ami keményebb költségvetési szabályokat, erősebb költségvetési ellenőrzést, a szabályszegő országokkal szembeni automatikus szankciókat tartalmaz. Itt írjátok alá – fűzte hozzá a galád.

Szegény Viktorral megfordult a világ. Mi az, hogy Brüsszel mondja majd meg, hogy mi legyen a költségvetésünkben (Kesernyésen elmosolyodott. Lám-lám, igazam volt. Brüsszel mégis csak Moszkva.), mi az, hogy szankciókat helyeznek kilátásba? Szankciókkal csak ő élhet, ahhoz senkinek semmi joga. Csapdába ejtettek, gondolta. Mérgesen körülnézett, hogy ki mit szól ehhez. De nem sok támpontot kapott, a jelenlévők mind bólogattak, egyedül Cameron rázta a fejét és valami Cityt emlegetett. Hopp, gondolta a Kedves Vezető, ez a Cameron gyerek a Manchester Cityvel magyarázza, hogy nem írja alá a szerződést. Mi viszont anno 6:3-ra megvertük az angolokat, tehát jobbak vagyunk náluk, akkor mi sem írjuk alá. Viktorunk büszkén felállt, és kijelentette, hogy nem támogatja a szerződést. Majd, mint aki jól végezte dolgát elballagott a szállodájába, még sajtót is lerázta egy ügyes testcsellel.

De sokáig nem pihenhetett a nagy hadvezér, mert néhány perc után égni kezdett a telefonja. Egymás után kapta a hívásokat otthonról, hogy baj van főnök! Ezzel a nemmel elvágtuk magunkat mindenféle hiteltől, segítségtől. Valamit csinálj, mert ennek nem lesz jó vége. Lehet, hogy haza sem jutsz, mert nem tudjuk kifizetni a repülőjegyedet! A Kedves Vezető megvakargatta az okos buksiját, magához rendelte a királyi tollnokot és egy rögtönzött sajtótájékoztatón határozottan kijelentette: Talán támogatjuk a szerződést. Aztán még hablatyolt valami szuverenitásról, felhatalmazásról, meg parlamentről, bár ez már senkit nem érdekelt. Jót mosolygott rajtunk a világ (most egy kicsit visszafogtam magam, mégsem írhatom azt, hogy kiröhögte a világ a Kedves Vezetőt).

Azóta hazaért a Kedves Vezető, és már a Parlamentben adja elő a magánszámát. Majd meglátjuk milyenre sikerül?

4 komment · 3 trackback

Címkék: politika közélet gazdaság orbán imf államadósság fülkeforradalom


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr373457270

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Válságos üzletindítás 2011.12.13. 19:10:02

Válságos üzletindítás avagy lehet-e „biztosra” menni ma?   Az üzlet szempontjából, mindig van bizonytalan időszak, bizonytalansági tényező. Egy nehéz gazdaság

Trackback: PEN CLUB elnöki poszt + államtitkári szék? Basszus, mi lehet összeférhetetlenebb? 2011.12.12. 17:56:17

A Petőfi Irodalmi Múzeumban 2011. december 7-ei lezajlott tisztújítás eredményeként a Magyar PEN Club új elnöke Szőcs Géza lett. Szőcs Géza költő, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kultúráért felelős államtitkára. Ami mindenféle túlzás nélkül meglehetős...

Trackback: Orbán beismerte: a költségvetés tarthatatlan 2011.12.12. 13:46:40

A Kedves Vezető szerint jó, ha fél százalék lesz jövőre a gazdasági növekedés az újabban ígért 1,5 százalék helyett....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonymand 2011.12.12. 18:16:58

Tisztelt Okostojás!

O tempora o mores!
Európát ilyen galád alakok vezetik.
Nem is mondják meg, miről fognak egyezkedni.
Nem is érdekli egyiket sem (GB-t kivéve) a függetlenség.
Lehet, hogy ők nem is az Únió megmentésére mentek Marseille-be, hanem a kikötői örömlányok nagy száma miatt?
1, azaz egy tökös volt közöttük, Bonsai Duce.
Az ángliust nem nevezném tökösnek, hiszen a nem szavazatát hosszas magyarázattal indokolta.

Azért zavarban vagyok egy kicsit. Meghallgattam a parlamenti beszámolót és nem értem.
Ha semmiről nem tudni semmit, akkor mit írtak alá a többiek?
Ha nem írtunk alá, akkor hogyan szólhatunk bele a később tárgyalandó részletkérdésekbe (pl. a nem zónatagokra hogyan és mikortól, milyen mértékben vonatkozzanak a szigorítások)?
Biztos bennem van a hiba.

Egy dolgot látok most kristálytisztán: a történtek miatt kell újraírni (módosítani) a költségvetést, nem pedig azért, amit a közgazdászok tömkelege állított.
A Parlament kupolacsarnokában most folyik egy, a szavazatkijelzőhöz hasonlatos, nem XXI. századi berendezés felszerelése. Azon a költségvetés sarokszámai lesznek feltüntetve, 24 órás ügyelettel intézik majd a számok aktualizálását (ez legalább 3 új munkahely!).

Tisztelettel:
anonymand

_Okostojás_ 2011.12.12. 18:36:07

Tisztelt anonymand!

Kommunikációs zavar okozta, hogy a Kedves Vezető nem fogadta el a szerződést. A zavart az okozta, hogy nem mondták meg neki, hogy van a paktumnak egy titkos záradéka.
A többiek látták és azért fogadták el mosolyogva a tervezetet. Pedig ha tudta volna a Kedves Vezető, hogy a titkos záradékot maga a Szent jobb írta, akkor ő is minden zokszó nélkül aláírta volna.
A záradék csupán annyit tartalmazott, hogy a feltételeket unortodox módon határozzák meg, egy még meg sem írt közgazdasági tankönyvből.

Tisztelettel:
Okostojás

Gyuri48 2011.12.13. 01:02:21

Bocsi, hogy közbe szólok ! Nem kicsapták Brüsszelből? Vagy csak félre hallottam?

anonymand 2011.12.13. 05:04:58

@Gyuri48:

Tisztelt Gyuri48!

Én ilyet még nem olvastam, kérek forrást.
Egyébként sem tudják őt "kicsapni", ő képes az összes többit kipaterolni. Ez még eddig csak azért nem történt meg, mert unortodox szemállású Maximus Balfus feladatnak kapta, hogy dolgozza ki azt az unortodox nemzeti kinyilatkoztatást, miszerint a jövőben nem mi várjuk meg a német előrejelzéseket, hogy költségvetésünk számat ahhoz igazítsuk, hanem ők lesznek kénytelenek mihozzánk alkalmazkodni. Ha ezt nem fogadják el, nos, akkor megnézhetik magukat....

Tisztelettel:
anonymand
süti beállítások módosítása