Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2011.12.06. 11:10 _Okostojás_

Elfogtam egy törvénymódosítási indítványt

T/9366 számú önálló képviselői indítvány „Az államadósságról”

1.§ A Fülkeforradalmi Kormány tudja, hogy nagy baj lesz, tudja, hogy Magyarország a legsebezhetőbb, és veszélyben a növekedésünk. Azt is tudja, hogy az IMF a „víz alatt”, nyíltan és a kulisszák mögött a magyar kormány minden tervezett intézkedését próbálja megtorpedózni, miután pedig a kabinet meghozta ezeket, megpróbálja visszavonatni . Mindeközben a kormány észlelte a globális és az eurozóna gazdaságaiban tapasztalható lassulást. A hirtelen jött lassulásra a magyar kormány az ország átszervezésének és megújításának gyorsításával válaszol.

2.§ A kormány kitart az államadósság-csökkentő és az annak újratermelődését megakadályozó politika mellett, valamint végigviszi az ország megújítását. A Nemzeti Elhülyülés Kormánya kitart a gazdasági függetlenség mellet. Kitart azon szilárd meggyőződése mellett, hogy a magyar gazdaságpolitikába ne szóljanak bele spekulánsok, egyszer már kipaterolt kókler szervezetek. Ezek figyelembevételével a jelen törvénymódosítással (mely napokon belül belekerül az Alaptörvénybe is) meghatározzuk, hogy amíg világ a világ (de legalábbis a Fülkeforradalmi kormány ideje alatt) az euró árfolyamát 1,00 azaz egy forint/euro szinten rögzítjük. Ezzel a törvénnyel azonnal, (igaz unortodox módon) 1,1 %-ra csökken a magyar államadósság, melyet nyugodt szívvel nevezhetünk világcsúcsnak.

3.§ A látványos javulás folyományaként, javaslatot teszünk az EU-nak (mivel látható módon az EU adósságválságban szenved), hogy bízza meg a Szent Jobbot a gazdaságának rendbetételével. A törvény egyben felhatalmazza a Kedves Vezetőt, hogy amennyiben az EU adósság állománya nem csökken minimum a magyar állomány szintjére, abban az esetben zárja ki a közösségből, és csak akkor vegye vissza, ha a feltételeket teljesíti.

4.§ A törvénymódosítás értelmében a Szent Jobb intézkedjen, hogy az NGM honlapján szereplő „Adósság-nyomásmérő”-t haladéktalanul állítsák át, az 1. számú mellékletben szereplő módon.

 

 

1. számú melléklet

A bruttó hazai termék (GDP) a gazdaság által egy év alatt előállított összes termék és szolgáltatás értékét, vagyis az ország jövedelmét számszerűsíti. A GDP-hez mért államadósság százalékos értéke pedig államadósságunk mértékét mutatja az ország jövedelméhez képest, azaz ez a szám jelzi, hogy mennyire vagyunk eladósodva. A Nemzetgazdasági Minisztérium rendszeresen frissített „adósságnyomás-mérője” ezt a számot jelzi (1,00 forintos) euróértéken számolva.

Államadósságunk GDP-hez mért aránya jelenleg 1,1 százalék.


11 komment · 1 trackback

Címkék: politika közélet államadósság


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr573442283

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Államadósság elleni harc elhalasztva 2011.12.07. 15:03:30

Lehet magyarázgatni, lehetek másra fogni a helyzetet, egy azonban biztos: a kormány beismerte, hogy az unortodox gazdaságpolitikája megbukott. Nem, nem úgy, hogy Orbán levágja a jobb kezét, Matolcsy Györgyöt, hanem úgy, ahogy az egy tévedhetetlen párth...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jenőke 2011.12.06. 13:08:40

No!
Figyelj csak: -1 x -1 = +1

tehát:
unortodox x unszimpátia = +

na ugye?
(vagy 6 hónap Baracska!)
Elmagyarázzam mégegyszer?
(18 hónap Sopronkőhida)

_Okostojás_ 2011.12.06. 13:36:06

Ha egy alagútban van egy másik alagút az már a szabad levegő:-))

_Okostojás_ 2011.12.06. 19:51:51

@jenőke:

Gondolod, hogy a Mariana árok elég mély?

gyilkos fűegér 2011.12.06. 22:28:16

Most akkor győztünk, vagy ellenkezőleg a Kormány agyatlan zombik gyülevész csordája? Költői kérdés volt.

_Okostojás_ 2011.12.07. 07:04:22

@gyilkos fűegér:

Költői kérdésre költői válasz:

Csillag Tamás: Ahol elveszik a lényeg

Egyforma házak, ablakok.
Bújnék, de nem tudom, hova.
Tömbházak torkába bámulok:
ez is az erőszak kora.

Ahol elveszik a lényeg,
minden súlytalanná válik.
Fegyvertelen, szuronyok közt
masírozunk a halálig.

anonymand 2011.12.07. 09:17:52

Tisztelt Okostojás!

Rendkívül sajnálatos, hogy kapkodva idevetett soraid néhány dolgot nem említenek, jobban is ügyelhettél volna.

Csak néhány kiragadott példa:
Szót nem ejtettél a minősítésekről.
Sarkalatos törvényben lesz meghatározva a legkésőbb január elsejével felállítandó Nemzeti Hitelminősítőket Minősítő Nemzeti Iroda jog,- és hatásköre. A jelenlegi, tűrhetetlen állapot tovább nem fenntartható, a 2/3 pedig egyértelműen arra kötelezi a kormányt és a Parlamentet, hogy hathatós intézkedéssel megakadályozza a nemzetellenes, népellenes, magyarellenes, keresztényellenes, stb. idegenszívűek belepiszkálását a magyar nemzeti gazdaságpolitikába.
Változik ezzel kapcsolatban a hitelminősítők működése is.
Január elsejétől csak a Parlament által jóváhagyott minősítők működhetnek. Mivel sok esély nincs a jelenlegiek ártó tevékenységét más módon megakadályozni, ezért ezek további működését betiltják.
Az új minősítőket a zálamelnök javaslata alapján a Parlament szavazza meg. Vezetőiket Bonsai Duce jelöli ki.

Mivel a piacok működése is rengeteg anomáliát mutat, a másik sarkalatos törvény egy unortodox piaci rendszer létrehozását tűzi ki célul.
Ennek részleteiről sajnos még én is csak annyit tudok, hogy a Parlament elnöke tehet majd javaslatot arra, hogy ki, kitől, mennyiért köteles vásárolni.

Abban az esetben, ha jól végiggondolod az általad közkinccsé tett tervezetet az énáltalam kiegészítettekkel, a siker elkerülhetetlen lesz.
Netán még látható is (Maximus Balfus: ..."a siker láthatatlan"...)

Tisztelettel:
anonymand

jenőke 2011.12.07. 11:08:28

@anonymand:
Kedves anonymand!
Oly sok mindent lehetne felemlíteni, hogy én ezt nem is kifogásolom. Itt van rögtön egy vadonatúj jogszabály amellyel az adózás rendje bővül.
Ez már majdnem a szocializmus.
Megmondják, hogy ki, mit, mikor, hogyan csináljon - ámde kockázatot még nem vállalnak, nem szállnak be csendes társnak sem, cserébe adóbírság, kényelmetlenségi adó, meg ilyesmik.

"24/F. § (2) Az állami adóhatóság az adózót határozattal – legfeljebb egy éves időtartamra – fokozott adóhatósági felügyelet alá vonhatja, ha a kockázatelemzési eljárás során megállapítja, hogy a gazdasági tevékenység megvalósulása az adózó tagjainak (részvényeseinek), illetve vezető tisztségviselőinek korábbi gazdasági tevékenységével, adózói múltjával kapcsolatban rendelkezésére álló adatokra tekintettel kockázatos, vagy a gazdasági tevékenység megvalósulásához szükséges személyi, tárgyi és pénzügyi feltételek nem állnak az adózó rendelkezésére, vagy ha a rendelkezésre álló személyi, tárgyi és pénzügyi feltételek valószínűsíthetően nem elegendőek a gazdasági tevékenység megvalósításához."

Tisztelettel: jenőke

_Okostojás_ 2011.12.07. 14:35:51

Tisztelt anonymand!

Mint mindig, most is igazad vagyon! A hiányosság legfőbb oka, hogy a tárhely nem bírta volna el a teljes felsorolást. Egyébként is úgy látom, hogy egyszerűbb lenne a klasszikus, 2 §-os törvénytárt alkalmazni.

Tisztelettel:
Okostojás
süti beállítások módosítása