Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2011.11.24. 21:03 _Okostojás_

A bűnösök országa!

Először arra gondoltam, hogy találós kérdésként felteszem, ugyan ki melyik országra tippel? De lemondtam róla, mert biztos vagyok benne, hogy mindenki elsőre kitalálná. Igen, Magyarország!

Jó, tudom, egy ország nem lehet bűnös, de ha szinte az összes polgára bűnöző, akkor joggal illethetjük ezzel a titulussal. És Magyarországon egy nagyon kevés kivétellel (Kedves Vezető, Szent Jobbja, és nagyjából 260 vazallus) mindenki bűnöző.

Vegyük sorra a bűnösöket

Bűnösök az öregségi nyugdíjasok. Két fő bűnük is van. Egy, hogy sokan vannak, kettő, hogy sokáig élnek. Van még egy harmadik nem elhanyagolható bűnük is, mégpedig az, hogy elvárják, hogy a postás minden hónapban pénzt vigyen nekik. (Hozzáteszem, hogy ez az elvárás jogos, hisz 30-40-50 évnyi munkával megteremtették a jogalapjukat. Arról nem is beszélve, hogy ők azok, akik felépítették az országot, amit most Kétharmadék nagy elánnal rombolnak le.) A Kedves Vezetőnek ezt tetszik a legkevésbé. Ezek a bűnösök egyre többe vannak neki, a nyugdíjkassza sosem elég, minden évben pótolni kell hozzá. Hát, hogy lesz így Lázár Jánosnak új Audi S8-a?

Bűnösök a rokkant,- korkedvezményes és szolgálati nyugdíjasok. Ők is sokan vannak, és ők is sokba kerülnek a Kétharmadnak. Ráadásul a legtöbbjük csaló! (Legalábbis ez derül ki a törvénytervezetből, és annak magyarázatából. Mivel a Nemzeti Elhülyülés Kormányának a tudásánál már csak a szociális érzékenysége nagyobb, így felvetette azt a lehetőséget, hogy az a rokkant, aki nem reklamálja meg, hogy kitették az ellátásból amnesztiát kap.) Amnesztiát ugye meg a bűnösök szoktak kapni. A kor,- és szolgálati nyugdíjasok meg egyszerűen naplopók! Erős, egészséges emberek, és ahelyett, hogy tolnák Matolcsy szekerét, otthon üldögélnek és lógatják a lábukat. Az egy cseppet sem hatja meg a Kedves Vezetőt, hogy annak idején ezek a zemberek többek közt azért választották ezt a pályát, mert járt vele a korkedvezmény. Arról nem is beszélve, hogy ezek a foglalkozások mind fizikailag, mind pszichikailag leamortizálják a zembert. De ajánlok valamit, költözzön be a Kétharmad frakció egy tízemeletes tetejére, gyújtsunk alájuk egy kicsit, és várják ki, míg Kacskalábú Józsi bácsi (nyugalmazott tűzoltó) felszalad értük és kimenti őket. Józsi a maga 63 évével még nagyon fiatalos, ránézésre senki nem mondaná meg, hogy már ennyi idős. Igaz a lába és a tüdeje már nem a régi, de így is simán fellépcsőzik 5 óránként egy emeletet.

Bűnösök az aktív korúak. Egy jó részük nem akar dolgozni, és csak tartja a markát a munkanélküli segélyért. Aki meg dolgozik, mondjuk a multinál 12-14 órát egy szalag mellett minimálbérért, az meg nem akar adózni. Szerencsére az unortodox gazdaságpolitika felkent papja ezt a bűnösséget lassan kizárja. Nem lesz munkanélküli segély (az a minimális időszak, amire jár, már szóra sem érdemes), helyette lesz rabszolgamunka, éhbérért. A minimálbér is adózni fog. Sőt, ha az unortodoxitás eléri a csúcspontját, már szinte csak az fog adózni. A tendencia arrafelé halad, hogy még egy-két adómódosítás és a 300.000 Ft feletti keresetek adómentesek lesznek. Persze arra figyelni kell, hogy jó sokan keressenek minimálbér körül, mert kell az adóbevétel! Különben, hogy lesz Kósa Lajosnak stadionja?

Bűnösök a fiatalok, a gyerekek. A büdös kölkei nem átallnak egyetemekre, főiskolákra jelentkezni. Az állam meg fizesse a taníttatásukat! Milyen nemzedék nő így fel? Még azt hiszik, minden ingyen jár! Na, jó Kétharmadék összes tagja (már aki képes volt elvégezni valamilyen főiskolát vagy egyetemet) ingyen tanult, de az még az átkosban volt, felejtsük el. Azóta rendszerváltás volt, sőt forradalom, meg szabadságharc. Igaz a szabadságharcot épp most buktuk el, de fel a fejjel, jön még IMF-re teherautó. Aztán itt vannak még az óvódások, akiknek eddig nem volt kötelező 3 évesen bevonulni a Nemzeti Kisded Óvó és Agymosó Intézetbe (lánykori nevén óvoda, de most erősen gondolkodnak azon, hogy ott is bevezetik a kötelező vallásoktatást). Eddig, ha a szülők úgy gondolták a gyerek otthon maradt velük, de ez nagy veszélyekkel jár. Mert mondjuk, ha az anyuka nem volt résen és a gyerek átkapcsolta a TV-t a mesecsatornáról egy másikra, akkor megtörténhetett az a rémtörténet, hogy épp egy tüntetést látott (persze erre egyre kisebb az esély, mert a Királyi TV-k ilyet nem mutathatnak, a kereskedelmi tévéket meg egyre-másra vásárolja fel a Kétharmad, de elvétve még van csatorna, ami beszámol ilyesmikről is). A gyerekek köztudottan érdeklődőek, és a látvány alapján megkérdezheti, hogy „Anyu, miért mászkálnak a nénik és bácsik hólapáttal az utcán, amikor nincs is hó?” Amire az anyuka óvatlanul azt felelheti, hogy „Nem hólapát az, hanem tábla, amire felírták, hogy szeretnék visszakapni a szabadságukat, a jogaikat és a pénzüket.” Erre megkérdezheti az a neveletlen gyerek, hogy „Anyu, ki vette el a jogaikat meg a pénzüket?” Ha az anyuka őszinte akar lenni, nem felelhet mást csak azt, hogy „A kormány” Mivel a gyerekek nem csak kíváncsiak, de naivak is, ezért erre a feleletre csakis ez a kérdés jöhet: „De anyu! Azt mondták a TV-ben, hogy a kormányt az emberek választották. Akkor miért nem kergetik el a kormányt és veszik vissza a jogaikat és a pénzüket?” Na, erre mit válaszoljon szegény anyuka? Látható, hogy muszáj megszüntetni az állami finanszírozású felsőoktatást és bevezetni a kötelező óvodát, lehetőleg úgy, hogy az óvodáért is fizetni kelljen. Mert ha meglesz Lázár János új Audi S8-a, arra lézerblokkoló is kell!

A bűnösséget korcsoportok szerint foglaltam össze, de ugyanez az eredmény jött volna ki, ha mondjuk foglalkozásonként néztem volna meg a bűnösségeket.

A lényeg, hogy mindenki bűnös, ezért javaslom, hogy az országot kerítsük körbe rácsokkal, tegyünk a kapujára egy jó nagy lakatot. És mivel a Kedves Vezető és sleppje nem bűnös, ők maradjanak kívül. 

8 komment · 2 trackback

Címkék: politika közélet


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr633409400

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Újabb győzelem: NIBEK néven szerveznék újjá az ÁVH-t 2011.11.25. 10:21:36

Minként az összes többi betyár mind, nemzetünk aljas árulói végre beszarhatnak. Ezzel szemben valahára te megvigasztalódhatsz, mert ezentúl a Nagy Testvér vigyáz rád majd....

Trackback: Gyanúsítottak 2011.11.25. 09:36:46

A Magyar Nemzet megtudta: a kormány és a nemzetbiztonsági kabinet ülésén is kiemelt helyen szerepelt a forint elleni folyamatos, koncentrált támadás témája. A lap értesülései szerint döntés született arról, hogy felderítik a támadássorozat okozóinak ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonymand 2011.11.25. 08:21:05

Tisztelt Okostojás!

A poszt némi korrekcióra szorul.

"Vegyük sorra a bűnösöket

Bűnösök az öregségi nyugdíjasok. Két fő bűnük is van. Egy, hogy sokan vannak, kettő, hogy sokáig élnek." - pontosítsunk!
A fő bűnük az, hogy vannak, léteznek, élnek (még). A többi csak részletkérdés.
A kormány már gőzerővel dolgozik a megoldáson. Meg nem erősített hírek szerint Könyves Kálmán módszerrel hajtják majd végre a szükséges korrekciót.

"Bűnösök a rokkant,- korkedvezményes és szolgálati nyugdíjasok. Ők is sokan vannak, és ők is sokba kerülnek a Kétharmadnak. Ráadásul a legtöbbjük csaló" - Legtöbbjük? Mind az.
A rokkantság kiszámításának unortodox módszerét egyéni képviselői indítványra alkotmányba fogják foglalni rövidesen.
Nincs itt elég hely, hogy teljességében ismertessem, de a lényegéről be tudok számolni.
Mivel ugye az első pontban foglaltak alapján nyugdíjasról többet szó nem eshet, csak a rokkantság kérdése tisztázandó.
Az eddigi igazságtalan progresszív rokkantositás helyébe az igazságos, százalékkulcsos fog lépni. Lényege, hogy az elvesztett, vagy súlyosan károsodott és használhatatlan testrészek súlyszázalékban adják a rokkantság mértékét.
Tehát: egy szem elvesztése kb. 0,018%, egy kézfej roncsolódásos sérülése kb. 0,3%, egy láb tőből amputálva cca. 7%, stb. rokkantságot jelent majd.
Mivel előreláthatóan viszonylag kevesen lesznek, akik a 75%-os, rokkantsági járulékra jogosultsági szintet elérjék, a gazdaság teherviselő képességét az eddigiekhez képest jelentősen kevésbé terhelik majd meg.

"Bűnösök az aktív korúak. Egy jó részük nem akar dolgozni, és csak tartja a markát a munkanélküli segélyért." - s meglehetősen sokan vannak, akik nem a Fidesz-KDNP jelöltjére szavaztak.
Innentől kezdve ennek vége! A tervezet szerint akik hajlandóak lesznek a fent említett pártszövetségre szavazni, azokat X-factory munkásként tekintik és egyéb munkavégzéssel nem lesznek zaklathatók. Akik nem hajlandóak X-elni, azok élőláncot kell alkossanak, és az Alaptörvény díszkiadású példányait a falazóblokkokhoz hasonlóan továbbítani, nem XXI. századi módszerrel.

A Fidesz és szövetséges mindenre tud megoldást, csak valószínűleg Te vagy képtelen kivárni, míg a részleteket Gíró-Szász (majdnem tengeralattjárókapitány) kifejti.

Tisztelettel:
anonymand

_Okostojás_ 2011.11.25. 09:48:09

Tisztelt anonymand!

A posztomban egyelőre csak a bűnök felsorolásáig jutottam. Azok retorziójának megoldására még nem készültem fel. De ami késik, az múlik.

Tisztelettel:
Okostojás

Ui.: Nincs igazad, a türelmetlenségemnél már csak a türelmem nagyobb:-))

gyilkos fűegér 2011.11.25. 14:32:11

Bűn az élet!
Hajrá Vidi!

menőmano 2011.11.25. 21:58:29

Totálisan bűnös mindenki ebben az országban? Csak a Matolcsy- és a kormány nem?
Bóvli kategória) ki a bűnös érte??

oszt.jónapot!
:((

menőmano 2011.11.25. 22:00:49

@_Okostojás_:

Kedves Okostojás) Nagyon jó az avatarod. Totálisan kis "cuki" vagy.
Nagyon tetszik.
:)))

_Okostojás_ 2011.11.26. 18:17:06

Kedves menőmano!

Valóban cuki vagyok, csak ahogy mostanában divat, unortodox cuki:-)) Azon kívül, hogy este kijárási tilalmam van, és nappal sem közelíthetem meg az óvodákat és iskolákat 300 m-nél közelebb, minden rendben van velem :-))

anonymand 2011.11.27. 07:54:12

@_Okostojás_:

Tisztelt Okostojás!

És Te még szerencsésnek mondhatod Magad!
Gondolj Gíró-Szászra.
Ő a tükörtől lett eltiltva, nehogy szemen köpje (egyik a másikat, vagy fordítva).

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: jó, hogy azt nem írod, miattad történnek az iskolabezárások és nem nyitnak új óvodákat....

(II. Torgyán Виктор) THY Rokk *n* Troller 2011.12.13. 11:09:39

@gyilkos fűegér: bocs, helyesen: "bünazélet" így, rövid ű-vel, egybeírva. :-)
süti beállítások módosítása