Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2011.11.03. 18:55 _Okostojás_

Nem tudja a jobb kéz, mit csinál a még jobb

Van nekünk egy gazdasági szabadságharcunk. Vívjuk is rendesen. Ennek fejében egyre több békát kell lenyelnünk, egyre több megszorítást elviselnünk. (Jó, tudom, nincs megszorítás csak átalakítás). Nem sorolom fel az összeset, háborogtam már a posztjaimban én is eleget miattuk. Viszont most egy kicsit összeráncoltam a homlokom a legutóbbi híreken.

Az új gazdaságpolitikai iskola alapjait lerakó Matolcsy (bár Hoffmann Rózsika oktatási koncepciójában sehol sem találtam az iskoláját, igaz csak a felsőoktatást böngésztem át, az óvodai programokat nem) addig bűvészkedett a számokkal, míg 27 %-ra nem emelte az ÁFA-t. Ez az egyik legnagyobb érvágás (a magánnyugdíj elrablása után) amit a zemberek kénytelenek lesznek elviselni (ameddig elviselik). Az iskolaalapító szerint ez a többlet ÁFA kell a szabadságharchoz, ha ezt nem emelnék meg mennénk a Taigetoszra, mint a görögök (vagy, hogy elég nemzeti legyek, mennénk a lecsóba).

Szumma szummárum jövőre többet fizetek a húsért (a levegőért a jelen állapotok szerint még nem kell fizetni) és sok minden másért. Morogva, de fizetni fogok, mert hiába veszekednék a szegény pénztáros kisasszonnyal, hogy én csak 25 % ÁFA-t vagyok hajlandó fizetni az áruért, ő nem engedheti el a többletet. Egyelőre nincs más lehetőségem, mint hogy ha nem is fogadom el, (és remélem, nem tart ki ez az iskola 2014-ig) de kényszerből fizetem a külön sarcot.

Viszont alaposan feldühített az, amit az Origo-n olvastam. A déligyümölcsös kétharmadék már most osztozkodnak a koncon. Nem érdekli őket a gazdasági szabadságharc. Rá se bagóznak az államadósságra. Fütyülnek az államháztartási hiányra. Magas ívben tesznek arra, hogy súlyos tízmilliárdokat vonnak el az egészségügytől, az oktatásügytől, a foglalkoztatási alaptól, és még sorolhatnám, hisz a saját juttatásaikon kívül mindenből elvonnak. 

Nézzük miket találtak ki (vagy álmodtak meg, hisz ne felejtsük: Merjünk nagyot álmodni)

Rogán Antal  indítványa, hogy 1,5 milliárd forintot fordítsanak a belvárosi Ferenciek tere és Kossuth Lajos utca felújítására.

Riz Levente és Pesti Imre indítványa szerint 1,5 milliárdot különítenének el egy XVII. kerületi sportcsarnok építésére.

Riz és Pesti másik indítványa szerint 900 millió forintot fordítanának a Ferihegyi út meghosszabbítására. 

Manninger Jenő szerint 5,2 milliárd forinttal több ÁFA folyik majd be, ebből vasúti hidakat és acélszerkezeteket újítana fel.

Sebestyén László "az állam tulajdonosi felelősségével kapcsolatos környezetvédelmi feladatokra" költene 6,2 milliárd forinttal többet.

Bánki Erik indítványa a Magyar Turizmus Zrt. marketingtevékenységét támogatná meg 2 milliárddal.

Az indítványok forrása minden esetben a többlet ÁFA lenne.

De a nagytudású, és szociálisan érzékeny képviselők az ÁFA-n kívül még találtak a költségvetés bugyraiban elvenni valót. Összességében mintegy 20 milliárdot. Nem állítom, hogy az indítványokban szereplő célok feleslegesek. De kérdezem én, ha háborúzunk, akkor biztos, hogy a hátországban lévő acéltartalékokból tengerparti csúszdát kell gyártanunk és nem fegyvert, lőszert, tankokat?

Kedves jobb és még jobb kezek!

Kérem, hogy amennyiben lehetséges (és ha mindahányan beszélnek magyarul, ami nem biztos, mert néhányukat hallgatva sosem tudom eldönteni, hogy miről is beszélnek) próbáljanak egymással szót érteni. Mert az nem lehet, hogy a Kedves Vezető jobbkeze vért és verítéket izzadva megalkotja a nagy honvédő szabadságharc haditervét, (a legújabb hírek szerint 1400 milliárdos megszorításokkal) és akkor jön néhány jobbkezes partizán, aki dugába dönti. Tessék minden jobbkéznek beállni a sorba, és menetelni az unortodox gazdaságpolitika zászlaja alatt, mindenféle külön akciók nélkül. Tömött, zárt sorokban, arccal a gazdasági függetlenség (és a keleti szél) felé, ha kell csasztuskákat énekelve. Elvégre egy szabadságharcos mindig eltökélt és vidám.

Szólj hozzá!

Címkék: politika közélet


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr413351232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása