Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2011.10.07. 10:05 _Okostojás_

Nem értem Márta István mit nem ért?

Nem tudom, miért értetlenkedik Márta István. Az utóbbi másfél évben búra alatt élt? Esetleg ki sem mozdult a színházból? Nem hallgatott híreket, nem olvasott újságot? (Igaz, hiteles médiumból egyre kevesebb van, de a XXI. században élünk, legalább az internetet használta volna). Ha egy kicsit is tájékozódott volna az elmúlt másfél évben tudhatná, hogy unortodox megoldások jöttek divatba. Ma így hívják a diktatúrát.

Azért sem értem miért lepődött meg Márta István, mert ez a döntés nem példanélküli. Megtörtént ez már nem is olyan régen. Gondoljunk csak a júliusi József Attila Színház igazgatói kinevezésére. Akkor sem a szakmai bírálóbizottság által preferált kandidáló lett az igazgató, hanem a Pártunk és Kormányunk által kijelölt káder. A főpolgármester a szakmai szempontok tiszteletben tartása mellett (magyarul, tudom, hogy nem ő a megfelelő, de ezt kaptam ukázként) a pályázatában a színház hosszú távú, zavartalan működtetésére nagyobb garanciát nyújtó kandidálót nevezi ki, mivel a jelenlegi anyagi feltételekkel a teátrum az ő elképzelései alapján működtethető. Remek! Ehhez már csak annyit tennék hozzá, hogy a főváros a nagy spórolásban, szeptemberben rögtön átutalt a színháznak cca. 400 milliót!  

De nézzük csak az Új Színház eseményeit.

Hiába nyújtott be részletesen kidolgozott koncepciót Márta István, az Új Színház 13 éve pozícióban lévő igazgatója, mégis Dörner György pályázata nyert, amely a színházi szakmai bírálóbizottság szerint jóval elnagyoltabb és átgondolatlanabb volt. A bizottság, amely előzetesen véleményezte a pályázatokat, Márta István kinevezését javasolta 6:2 arányban. Megjegyzendő, hogy a Dörnerre leadott két szavazat  a városházi delegáltaktól származott. Ők már akkor deklarálták, hogy pályázhat itt akárki, nyerni a Kedves Vezető által óhajtott pártkatona fog. És így is lőn!

Dörner pályázatából néhány mondat: Az Új Színházra adom be a pályázatom, mert ez van kiírva, de a színház nevét is megváltoztatnám, mert most hamis képzeteket kelt. Azt üzeni, hogy ami új, az mindjárt érték is. Ez pedig nem igaz. Ami csak azért új, hogy ezt hirdethesse magáról, az attól, különösen az elfajzott, beteges liberális hegemóniában lehet retrográd is, vagy talmi. A fenntartó hozzájárulásával Hátország Színházra szeretném változtatni a firmát. A Hátország a szociálliberális iga alatt nyögő magyarságot jelképezi. Egy, az egész nemzet számára életbevágóan fontos visszafoglalási igényt jelent be. Nézőit az egész magyar hátországból, a nemzetállam gondolatát magukévá tett magyar emberekből kell összeszerveznie. Nevezhetnénk akár a Fényes Szelek színházának is, ha a kommunista métely ezt a mozgalmat is nem járatta volna le és nem fordította volna önmaga ellen.

Szerény véleményem szerint, a helyzet kialakulásáért Márta István a felelős! Nem láttam az ő pályázatát, de biztos vagyok benne, hogy hibás. Biztosan tele van szakmai dolgokkal. Repertoárral, szereposztással, tervezett költségekkel, bevételekkel, rövid és hosszú távú tervekkel, koncepciókkal. Viszont nagy valószínűséggel egyetlen egyszer sem írta le a mocskos kommunista, elfajzott liberális kifejezéseket, egyetlen egyszer sem elmútnyócévezett. Ez súlyos hiba volt, meg is lett az eredménye.

Márta István szempontjából már sajnos késő, de hogy a későbbiekben mások ne járjanak úgy, mint ő, lenne egy tanácsom azok számára, akik pályázatra adják a fejüket. Ne sokat törődjenek a pályázat szakmai részével. Elég ha csak annyit írnak, ha ők lesznek az igazgatók minden tökéletes lesz. Viszont nagy hangsúlyt fektessenek az alábbi kifejezések sűrű használatára: mocskos kommunisták, elfajzott liberálisok, elmútnyócév, (esetleg ha biztosra akarnak menni, Gyurcsányozzanak is egy kicsit). Ki ne felejtsék a nemzeti, népnemzeti és nemzetállami kifejezéseket se, ezekért bónusz-szavazat jár! Arra feltétlenül ügyeljenek, hogy a javasolt kifejezések közül egy legalább minden második mondatban szerepeljen, mert annak hiányában a pályázat érdektelenné válik, és a pályázó kiesik.

1 komment · 1 trackback

Címkék: politika közélet színház diktatúra


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr33284441

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bocsárdi Miklós lesz az Új Színház vezetője 2011.10.10. 08:46:31

Egy bizonyos Dörner Györgynek nevezett szinkron- és egyébszínész fogja váltani a fesztiválrendezésben és egyéb langallósütéssel kapcsolatba hozható performanszszervezésben járatos Márta Istvánt az Új Színház élén. Azon túl, hogy most már tényleg a legk...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2011.10.08. 16:46:44

Meddig tűrjük még ezeknek a szarháziaknak az ámokfutását?

Miért kussol mindeni, miért nem kergetjük már el őket?

Ennyire fostosak vagyunk, velünk mindent meg lehet csinálni?

Támogasd, vegyél részt a tüntetéseken, mert "itt az idő"!
süti beállítások módosítása