Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2011.08.09. 18:11 _Okostojás_

Legális illegális szemétlerakó Tatán!

Van Tatán egy nyúlfarknyi kis utca az Agostyáni és Egység utcák ölelésében. Csendes kis utca, az Ady utca zaját megszűrik az emeletes tömbök. Az itt lakók biztosan élvezik a csendet, és azt, hogy autó is csak ritkán téved ide. Igaz, itt van a vízmű telepe is, de ők nem csapnak nagy lármát, reggel kivonulnak, délután visszajönnek és ezzel végeztek is. Van ugyan még itt a távhő-szolgáltatónak is egy telepe, de az vagy nem üzemel, vagy még csendesebbek a vízműnél is. Nyugalmas kis sziget annak dacára, hogy szinte Tóváros központjában van. Ha a két szolgáltató valaha kitelepül innen, akkor ez a terület kész kincs lesz.

Valószínűleg ez a nagy nyugalom és csendesség lett most a veszte is a területnek. Történt ugyanis, hogy a fűtőmű úgy döntött, hogy a régi kazánt ellátó nagy olajtartályt felhasználja az új telephelyén. Jöttek is a nagy gépek, kiásták a tartályt és el is vitték. Ez persze nem lett volna még baj, gondolom a lakók is megbocsájtották a kis ramazúrit. Viszont ma arra sétálva igen érdekes dologra lettem figyelmes. A kapu nyitva és böhöm teherautók sürgölődtek a kis telepen. Bekukkantottam és azt láttam, hogy az olajtartály helyén egy nagy gödör tátong. Na, gondoltam, hozzák a töltőföldet a betöltéséhez. Remek, így kell ezt csinálni! Már lépdeltem is volna tovább, ha nem üti meg a fülem egy égtelen nagy robaj. Mi lehet ez? Felborult a teherautó a billentés közben? De nem, ennél sokkal szörnyűbb dolog történt! A kocsi szilárdan állt a kerekein, viszont amit hozott az nem föld volt, hanem tégla és betontörmelék, magyarul sitt! Az autók sürögtek-forogtak, hét fordulót sikerült megszámolnom (de nem tudtam kivárni a végét), és mind a hét törmelék volt. Megnéztem az autók felségjelzését, Városgazda kht. Szóval maga a város alakított ki egy illegális szemétlerakót a város szívében!

Kíváncsi lennék, kinek és hogyan jutott eszébe ez a korszakalkotó ötlet? Jó, tudom, hogy kevés a pénze a városnak, a kht. meg nonprofit szervezet, így két legyet ütöttek egy csapásra. A gödör is betömődik, és a törmeléket sem kell drága pénzért elhelyezni Tatabányán. Biztosan kitalálták, hogy elvileg a tégla és a betontörmelék, a bontott betonvas nem veszélyes hulladék, elfér abban a nagy gödörben. Persze azért megnézném a kedves Michl úr ábrázatát, amikor a konyhai és kerti hulladékomat elhelyezném az udvarában, mondván, hogy majd komposztálódik, örüljön neki.

Nézegetve a város honlapját megakadt a szemem egy szép logón, ami fölött büszkén hirdetik, hogy „Tata a biológiai sokszínűség magyar fővárosa”. Furcsa dolog ez a biodiverzitás. És még furcsább az érte folytatott verseny értékelése, díjazása. Milyen lehet a biológiai vidék, ha ilyen a fővárosa? Bár az is lehet, hogy megint én vagyok lemaradva, vagy csak egyszerűen romlik a memóriám. Valahogy nem emlékszem vissza (igaz régen volt) a tanulmányaimból se betongilisztára, se téglaüregi nyúlra, de még betonvas túró bogárra sem. Mindegy, a díjat biztosan megérdemelte a város (vagy csak egyszerűen elhallgatták az ilyen gödörbetömősdiket).

Arról, hogy ez nem egy nehéz vacsora utáni rémálmom itt meggyőződhet bárki: Tatai biodiverzitás 

Szólj hozzá!

Címkék: politika közélet fidesz tata kdnp kétharmad


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr793137625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása