Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2011.07.12. 20:11 _Okostojás_

Egy nyugdíjas levele

 Kaptam egy levelet, amit minden kommentár nélkül megosztok. (Ha valaki szintén megkapta már attól elnézést az ismétlésért, bár ezt szerintem nem árt ismételgetni.)

Tisztelt „politizáló elit”!

Ti kinek a pénzén szereztétek a Marx  Károly Közgazdasági Egyetemen vagy Jogi Egyetemen a diplomátokat? Érvényesnek tekintitek-e egyáltalán? A most megvetett, nyűgnek tekintett öregek etettek, ruháztak, taníttattak! Vannak szüleitek, vagy ti más bolygóról kerültetek ide? A havi milliós keresethez szükség van a nyugdíjasok filléreire is? Nem ártana, ha a fiatalok, a gyerekeink is tisztába lennének vele, hogy nem kegyelemkenyeret akarunk, de egy átdolgozott élet  után a magyar nyugdíjas is megérdemelne annyit, mint egy osztrák, német vagy  szlovén nyugdíjas,  és megérdemelné, hogy embernek tekintsék, ne pedig  egy szükséges szavazógépnek!

Nyugdíjas Barátaim!

Az 1930-as, 40-es, 50-es évek szülöttei! Mi megtapasztaltuk, láttuk, és éltük a háborús eseményeket és azok következményeit. A lerombolt országot. Ez a korosztály volt, aki eltakarította a háborús romokat. Építette gyermekei számára az alapokat. Szépítette környezetét. A vidéki lakosságnak nem kis terheket jelentett a  60-as,70-es, 80-as években:

   -  Az úthálózat, járdaépítés,

   -  villamoshálózat, a

   -  vízvezeték- és csatornahálózat, a

   -  telefon- és a

   -  gázvezetékrendszer építéséhez a hozzájárulás.

Szabadnapjukon és munka után, társadalmi munkában  a gyári munkások, bányászok, parasztfiatalok gyermek- és munkásüdülőket, kulturális létesítményeket, gyárakat, üzleteket, vasutat, parkokat stb. építettek. Kézzel mozgatható csigákkal vonszolták fel az emelvényre az anyagot, talicskával egyengették a talajt, daruk és emelőgépek hiányában. Ők ma a nyugdíjasok. Ez ma az a korosztály, aki minimál nyugdíjból él. Ez a korosztály az, aki méltatlan helyzeteknek van kitéve. Döntenek sorsuk felől azok, akiknek milliós összegű a havi jövedelmük. A küzdelmes munkás években megfáradt emberek pedig, egyik napról a másikra tengődnek. Ha kifizetik a havi számláikat, a 10 ezrekre rugó gyógyszereiket kiváltják, néha egy szemüveg, műfogsor is nagy anyagi terhet jelent számukra. Még boldogok is lehetnek, ha marad néhány garasuk, és a turkálóban tudnak maguknak vásárolni.

Valójában:
Tanulhattak ingyen annak idején, esti és levelező tagozaton. Most az újabb megalázás! Felelős emberek kijelentik, hogy nyugodtan adhatnak a határon túli magyaroknak szavazati jogot, hiszen a nyugdíjas sem fizet adót. Ezt a hazugságot! Hiszen 40-45 évig  fizetett, amit soha nem fog vissza kapni, hiszen meg sem éri. A sok  munka elnyűtte - már azokat, akik akkor is nem a népből éltek és ma is ezt teszik - a megélhetési gond felemészti a nyugdíjasok többségét.   Ennyire kell a húsos fazék megtartásához a határon túli magyarok szavazata, hogy még a tisztességben megőszült nyugdíjast is le lehet   hazudni a térképről? Csak addig kellett, míg behúzta az ikszet? Most már saját országában sokad rendű állampolgárnak minősül! Ezért kellett   volna ésszel és nem szívvel szavazni!

És be is villannak a tanultak:

Katona József. Bánk Bán. Tiborc panasza.

"Ők cifra márványos házakat építenek, ahova nekünk belépni nem szabad. Ha egy beteg feleség, vagy egy szegény himlős gyerek, megkívánná. Lesújtunk egy galamb fiat. Tüstént kikötnek. De aki száz, meg százezret rabol, bírája lészen annak, akit a szükség garast rabolni kényszerít."

És még Sánta Ferenc: Sokan voltunk c. novellája is.

Akkor ma a XXI században ezek az idős emberek is úgy, mint annak idején, menjenek a kénes barlangba?

Megjegyzés: Tévedés, hogy a nyugdíjas nem fizet adót. Egy nyugdíjas házaspár, ha mondjuk mindketten 100-100 ezer  Ft nyugdíjat kapnak, évente 2,4 millió Ft-ot, akkor, ha ezt vásárlásra, energiára, más szolgáltatásra költik, akkor 25 %  ÁFA-t mintegy 600 ezer forintot fizetnek be az államnak. Ha saját lakásuk van, akkor mintegy 50 ezer Ft ingatlanadót  vagy házadót fizetnek, ha kocsijuk is van 20-30 ezer Ft gépjárműadót is fizetnek, ha banki betétjük van kamatadót is fizetnek ... Soroljam még?

Tisztelt nyugdíjas barátom!

Te nem eltartott vagy, hanem adófizető! A külföldiek és a kiskorúak nem fizetnek adót. Tehát nem is  indokolt ilyen alapon a szavazati jog.

Egy nyugdíja a sok közül

21 komment

Címkék: politika közélet


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr883061500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2011.07.13. 07:45:12

Megrázó ez a levél, de nagyon igaz. mostani "elit" nem tekinti embernek a nyugdíjasokat. Nekik csak az az érték, amit össze lehet lopni és/vagy csalni. Csak nézzétek vissza Lézer Jani nyilatkozatait. Az embernek felfordul a gyomra ezeknek a regnálásától. Én csak azt kívánom nekik, hogy ne legyen békés, nyugodt öregkoruk. Édesapán 74 éves, de mind a mai napi dolgozik. Az elmúlt két évben tudtam rábeszélni arra, hogy egy kicsit lassítson a tempón. Ezek a rohadt ki taknyok csak azt nézik, hogy tudnának még többet lopni. az ország és az emberek nem érdeklik őket. A lerosszabb az egészben az, hogy már elkezdték kinevelni az utódaikat: piroslapok.blog.hu/2011/07/13/a_kormany_ifju_gardaja_kommentar_nelkul#more3062191. Ez aa piroslap blogon jelent meg, de az eredetije tegnap az indexen. A szomorú ebben az, hogy a közszolgálatot már egyre több fiatal tekinti meggazdagodádi lehetőségnek, és nem KÖZSZOLGÁLATNAK, vagyis annak, amit a szó ténylegesen jelent. De mit is várhatunk a Fidesztől és orbán viktorgól, ettől a gátlástalan politikai kalandortól?

Venlo · https://hessenwinkel.wordpress.com/ 2011.07.14. 06:22:38

Nem mondanám a levélre, hogy „megrázó”, sokkal inkább azt mondom rá: hemzseg a csúsztatásoktól.

Mostani nyugdíjasokként a ’30-as, ’40-es és az ’50-es évek szülötteit említi úgy, mint akik ezt az országot a háború után romjaiból felépítették. Kéretik matematikailag utánaszámolni, mennyire lehetett koránál fogva ez a korosztály alkalmas arra, hogy újjáépítse az országot.

Majd így folytatódik az írás:
„Építette gyermekei számára az alapokat. Szépítette környezetét. A vidéki lakosságnak nem kis terheket jelentett a 60-as, 70-es, 80-as években: - Az úthálózat, járdaépítés; - villamoshálózat, a; - vízvezeték- és csatornahálózat, a; - telefon- és a - gázvezetékrendszer építéséhez a hozzájárulás.”
Nos ez mind nagyon szép, de a az említett évtizedekben ezen infrastruktúrák fejlesztéséhez lakossági anyagi hozzájárulás MÉG nem kellett. Ezt állam bácsi állta a közösből. Az önerő már a rendszerváltás „vívmánya” volt.

A negyvenes évek végén születettként kérdem: a sorállományú katonaságot leszámítva ugyan ki épített ebben az országban „szabadidejében” pl. vasutat, avagy ahogy a blogot író állítja: „kézzel mozgatható csigákkal vonszolták fel az emelvényre az anyagot, talicskával egyengették a talajt, daruk és emelőgépek hiányában. Ők ma a nyugdíjasok. Ez ma az a korosztály, aki minimál nyugdíjból él.”
Országunk milyen korszakait és mely korosztályokat mos ebben az írásban össze a tisztelt bloggoló??? Hogy nem a Kádár-korszakot és ’40-es és az ’50-es évek születetteinek sorsát, az tuti. Akik e két évtizedben születtek és már nyugdíjasok, azok nem minimál nyugdíjon tengődnek, az szent.

Aztán ilyesmiket ír le a szerző:
„Tanulhattak ingyen annak idején, esti és levelező tagozaton(…)…a nyugdíjas sem fizet adót. Ezt a hazugságot! Hiszen 40-45 évig fizetett, amit soha nem fog vissza kapni, hiszen meg sem éri.”
A fenti gondolatsort olvasva azt kell gondolnom, hogy a tisztelt Szerző nem ebben az országban élt az elmúlt évtizedekben. Akik ’40-es és az ’50-es években látták meg a napvilágot, azok 90 %-a nappali tagozaton végezte el felsőfokú tanulmányait. Ami pedig az adót illeti: Magyarországon a II. világháborút követően 1988-tól kell személyi jövedelemadót fizetni. Ergo se a ’30-as, se a ’40-es, az ’50-es években születettek meg végképp nem fizettek 40-45 éven át adót, amit egyébként sehol a világon senki nem kap vissza, mert a kormányok abból finanszírozzák az államot és működtetik a közjót. Az adó nem keverendő össze a járulékkal, ahol az utóbbiért jár ellenszolgáltatás az állampolgár felé.

A tárgyi és ténybeli tévedésektől hemzsegő írás egyetlen igaz állítása annyi, hogy a NYUGDÍJAS NEM ELTARTOTT.

lijo21 2011.07.14. 07:45:48

Kedves Venlo! Kegyed hozzászólása igen nagyfokú logikára és hatalmas értelemre vall.Még nem vook nyugdíjban,de mivel 53as vook ott állok a kapunál.Az,hogy vmit nem kötnek az orrára attól az a vmi még létezik!Kegyed szerint miből élt az állam a szocializmusban,ha senki sem adózott?Egyszer-először és utoljára-kaptam nyereségelszámolást az ATHENAEUM Nyomdában 1974ben,a következő volt:nyeresége:6500ft
ebből levonások:
üzemi étkeztetés:1700
üzemi óvoda:1700
nyereségadó:2000
kifizetendő:1600ft.
Ja,és még vmi:1977ben szereltem le a honvédségtől,s mivel olyan helyen voltam katona, megkaptam a "dögcédulámat" is. Mikor később89-90 ben bevezették(nem emlékszem pontosan a dátumra) a személyi számot,pont az a 11 szám volt rajta,mint a dögcetlin.Nem furcsa? Pedig 77ben még nem is volt személyi szám:)))))További jó tanulást kívánok,mert hülyén meghalni,rohadt dolog LIJO.

G.Freeman 2011.07.14. 08:00:10

@Venlo írja:" az említett évtizedekben ezen infrastruktúrák fejlesztéséhez lakossági anyagi hozzájárulás MÉG nem kellett. Ezt állam bácsi állta a közösből. Az önerő már a rendszerváltás „vívmánya” volt."

A közöst nem tőlünk vonták le?

A hozzájárulás nem csak anyagi vonatkozásban realizálódott, hanem az adott ágazatnál kommunista szombatokban, társadalmi munkák végzésében, építőtáborokban is.

lijo21 2011.07.14. 08:50:57

Kötném az " ebet a karóhoz".A " Kádár rendszer"-ben a fizunk kb 40%át kaptuk meg. Infrasruktúra-magyarul szerkezet-ide v oda :a semmiből nem lehet utat,iskolát, lakótelepeket építeni! Akkor sem, most sem!Lehet bármilyen rendszer,:a 2x2=4 marad! Ezt csak a ZSidesz nem hajlandó elismerni!!!

Venlo · https://hessenwinkel.wordpress.com/ 2011.07.14. 17:46:58

@Freemen:
Nem vonták le, mert ki se fizették.

A "kommunista szombatok", az építőtáborok pedig inkább ráfizetésesek voltak (lsd. a Hansági láp lecsatolása, melyre semmi szükség nem volt, mert nem lett termőfölddé a láp, mint ahogy azt a korabeli mozgalmi ének sugalta)

Venlo · https://hessenwinkel.wordpress.com/ 2011.07.14. 17:51:20

@lijo21:
"Nyereségelszámolást" sose kaphattál, max. nyereségrészesedést, ha olyan helyen dolgoztál. Ennek azonban semmi köze se volt az adóhoz, mely 1988-ig nem létezett.
Tetszik neked, vagy sem, ez így van. És hogy ki mit tud, meg mit nem, nos azt inkább írásod stílusából következtetve, inkább ne firtassuk.

sommar 2011.07.16. 00:05:16

@Venlo: Jelentem, Tisztelt Venlo, hogy én 1950-ben születtem, tanultam némi közgazdaságtant állami pénzen persze. Most nem is akarok szakmai vitába keveredni, nehogy rossz osztályzatot kapjak én is.
Előszeretettel hangsúlyozod, hogy 1988-ig személyi jövedelemadó nem is létezett, ez önmagában igaz, de nemcsak 1968-ban, az új gazdasági mechanizmus kezdetétől, hanem korábban teljesen már volt a gazdasági pénzügyi szerkezete. Szokták mondani, hogy csak zsebpénzt kaptunk a fizetéssel, a többit "állambácsitól" ingyen, tehát itt már fizettünk, ha közvetve is. De létezett mindig forgalmi adó, vagyonadó, kereseti és béradó...stb... ezen igy kár rágódni és magyarázkodni, hogy most közvetlenül levonással vagy másképp.
Csak egy aprócska és egyszerű számolást, aki (mint én) 1950-es, 1988-ig nem közvetlenül, de 1988-tól 2011-ig azaz 23 évig már az új adórendszer szerint kapta fizetését, vásárolt stb.... de mint mondtam ezt így nincs értelme taglalni.....itt a téma emberi oldaláról sokkal fontosabb volna értekezni.
Számomra igenis MEGRÁZÓ a levél, mivel nem a tények mértani pontosságát kutatom, de LÁTOM az EMBERT és átérzem saját életemet visszanézve is, ennek a panasznak a fantasztikus súlyát. Ami ma ebben az országban folyik, az egy egyszerű fasiszta, hatalomcentrikus uralkodás minden gyengén és már dolgozni nem tudó "selejtes" emberen, legyen az beteg, rokkant, hátrányos helyzetű, (lehetne sorolni)vagy éppen nyugdíjas. Igenis a jelenleg rengnáló hatalom ki fog vonulni, részben ki is vonult az "ingyenélők" ellátásából. Nem számít, ha egy életet átdolgoztak, azt sok tudással és becsülettel, szebbé és jobbá varázsolva szűkebb és tágabb környezetüket....most már nem kellenek. De ugyanez vonatkozik több millió állampolgárunkra, akik valamilyen okból kifolyólag "selejtesekké" váltak.
De kérdem én a Ti szüleitek, nagyszüleitek, akkor kinek, kiért dolgoztak, gürcöltek....persze saját megélhetésükön túl???? olyan, hogy szeretet és tisztelet szó már nem létezik??? SZÉGYEN, hogy itt számolgatnak különféle levonásokról, Ft-okról...ELKÉPESZTŐ!!!
Ez NAGYON SZOMORÚ VALÓSÁG!!!
Ez egy elveszett ország:(((

Venlo · https://hessenwinkel.wordpress.com/ 2011.07.16. 09:15:56

@sommar:
Beírásod végével kezdem: „Ez egy elveszett ország:(((„. Valóban az, én is így látom. Hosszú folyamat vezetett el idáig, de a mostani hatalomnak sikerülni látszik ezt tökélyre vinni, ami nagyon szomorú.

Változatlanul vallom és állítom, hogy az EREDETI LEVÉL, melyre első bejegyzésemet tettem, TÖRTÉNELMI ASPEKTUSBÓL nézve korszakok és korosztályok merő csúcstatásos zagyvaléka. Hogy az egyszerű nép nyelvén fejezzem ki magam: összemossa a szezont a fazonnal. A jelen drámai össztársadalmi problémája meglátásom szerint nem kezelhető oly módon, hogy a zembereket és az embereket mindenféle összemosásokkal vezetjük félre (bármily népszerűnek is tűnik egy ilyen megközelítés), mert ezt hívják népámításnak.

Továbbiakban pedig szép nyári napokat kívánok!

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.07.16. 20:53:45

Úgy gondolom, a 'népámítást' inkább a kormányzati oldalon kell keresni.
A lényeg benne van a levélben- odafönt úgy gondolják, szavazógép vagy.
Akár nyugdíjasnak, akár dolgozónak gondolod magad.

Venlo · https://hessenwinkel.wordpress.com/ 2011.07.16. 23:37:16

@estrella negra: A választók a világon mindenhol "szavazógépek". Négy évenként fontosak, utána a következő négyben nem. Teccik, nem teccik - ez van...

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.07.17. 01:18:01

De legalább ne néznének eeeeennyire hülyének!
...tudom, naív vagyok.
(Moldova szerint mindenki belepisil a medence vizébe, de a trambulinról talán mégse kéne.
Ezek meg direkt megvárják, míg arra úszik valaki.)

Kereso75 · http://kereses.blog.hu 2011.07.17. 15:21:27

Nagyon szép és megható gondolatok is lehetnének, ha emellett sajnos nem ez lenne a helyzet alapvető oka:
"A magyar nők 1957 óta nem szülnek elég gyermeket, a termékenységi ráta 2,1 alatt van. A nyugdíjasok tehát összességében nem gondoskodtak elég adófizetőről, akik öreg napjaikban fizetik a nyugdíjakat és működtetik az országot. "
www.portfolio.hu/befektetesi_alapok/nyugdij/a_jarulekfizetok_lazadasa_elott_par_oraval.121189.html
(Az egész cikket érdemes elolvasni, mert számos közkeletű és gyakran hangoztatott kijelentést tényszerűen cáfol.)

Az előző generációk nem tették meg, ami az alapvető kötelességük lett volna, mégpedig azt, hogy legalább a népesség fenntartásához elegendő számú gyermeket vállaltak volna. Lehet sokáig vitatkozni még a témán, de lassan szembe kell nézni vele, hogy meg kell ennünk, amit főztünk. Ebbe a demográfiai helyzetbe az az európai országok nagyobb része tönkre fog tudni menni.

Mindezt egy 6 gyermekes család 3. gyermekeként írom le. Nekem 4 gyermekem van.

Kereso75 · http://kereses.blog.hu 2011.07.17. 15:25:13

Még egy gondolat az idézet cikkből:

"A nyugdíjasok annak idején gondoskodtak az idősekről, tehát a mai fiatalok is kötelesek magas színvonalú ellátást nyújtani, akár hitelből is?

1970-ben a nyugdíjasokra a nemzeti össztermék töredékét költötték, mint ma. Az akkori idős emberek szó szerint nyomorogtak, rendkívül szerényen éltek, az idősek jelentős része nem kapott járadékot. Még 1990-ben is a nyugdíjba vonuló 60 éves ember az átlagkeresetének a 60%-át kapta nyugdíjként, míg 2008-ban már 103%-os helyettesítési ráta is előfordult. "

ákos24 2011.07.17. 22:11:00

Ti 30-as, 40-es, 50-es évek szülöttei kértetek volna Kádártól fizetést, most lenne nyugdíjatok.

_Okostojás_ 2011.07.18. 06:56:59

Mi vagyunk a bűnösök. Azért tartunk itt mert ilyen 70-es, 80-as, 90-es években születetteket neveltünk.

675 2011.07.20. 17:35:00

Bár nem szoktam hozzászólni témákhoz, úgy érzem (csak is az utolsó bejegyzés miatt ... én is 'tiszteletemet teszem'.)

Kedves Okostojás ... elegem van abból, hogy minket, fiatalokat hibáztattok, ti idősebbek. Nézzetek egy kicsit magatokba, és gondolkozzatok el azon, hogy miért jutott ide az ország. Nem miattunk. A politikai életben (is), a vezető helyeken fiatalok, vagy idősek ülnek?
Ha elérkezik az időnk (remélem) mi tenni fogunk azért, hogy a helyzet javuljon, és nem azt fogjuk tenni, amit elvárnak, hogy tegyünk. Én 80-as vagyok, és mielőtt maga/te le írsz ilyet, hogy a mi hibánk, hogy nem kaptok nyugdíjat ... előbb gondolkozz el. Nem akarok megbántani és gyanúsítani senkit ... de szánalmasnak tartom azt, hogy gondolkodás nélkül baromságokat beszélnek az emberek.

Igaza van ákos24-nek is ... nektek kellett volna bebiztosítani a jövőtöket ... mivel akkor mi még nem is éltünk.

Olyan tudattal élni, ahogy mi élünk és fizetünk adót, hogy lehet, h nekünk már egy fillér sem lesz ... nem lehet, és remélem hogy az én korosztályom tenni fog azért, hogy ne így legyen.

675 2011.07.20. 17:36:25

@675: a kommentet hirtelen felindulásból írtam, lehet nem teljesen összeszedett, és senkit nem szerettem volna megsérteni.

_Okostojás_ 2011.07.20. 18:45:24

Kedves 675!
Természetesen van némi igazság abban amit írsz. Viszont épp a fiatalságod miatt amit nem lenézésként említek meg, hanem a tapasztalatlanságod miatt. Tehát a fiatalságod miatt nem tudhatod milyen volt az 50-es, 60-as években élni (nem is kívánom, hogy megtudd). Nem tudhatod, hogy abban az időben esélye sem volt annak, hogy az emberek a saját sorsukat alakítsák. Igazából még suttogni is bátorság volt. De most nem is a hegyibeszéd miatt ragadtam klaviatúrát, hanem azért, hogy megkövesselek. Az "Egy nyugdíjas levele" című posztot valóban egy kapott (és nem általam írt) levél közlésének szenteltem. A levél tartalmával nagyjából ugyan egyetértek, de mint minden általánosítás ez is érint olyan embereket is akik nem érdemlik meg. Ezért a magam (és remélem a levélíróéban is) nevében elnézést kérek minden olyan fiataltól, akit megbántott volna (de csak ha jogtalanul) a levél tartalma. Igazad van abban is, hogy a politikát nem kimondottan a fiatalok irányítják (de az felettébb irritáló, amikor a fiatal politikusok nagyképűen és lenézően nyilatkoznak az előző nemzedékről). Az élet velejárója (szerintem már a kőkorszakban is megvolt) a nemzedékek ellentéte. Nincs is azzal baj, ha vita alakul ki közöttük, amennyiben ez a vita nem ellenségeskedésbe torkollik és közben a kellő tiszteletet megadják egymásnak.

Venlo · https://hessenwinkel.wordpress.com/ 2011.07.20. 22:55:16

@Rodeo36:
Fogalmam sincs mire reagáltál ily kedves és kultúrált hangnemben, de nem is lényeges.

Venlo · https://hessenwinkel.wordpress.com/ 2011.07.20. 22:56:36

Ezúton hívnám fel a blog tulajdonosának n.b. figyelmét, hogy Rodeo36 bejegyzése nyomdafestéket nem tűrő, és mint ilyent, már rég ki kellett volna moderálni. Mindennek van határa.
süti beállítások módosítása