Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2011.07.04. 19:15 _Okostojás_

Tessék mondani ez már a demokrácia?

 

Ez a konzultáció az előzőnél is nagyobb siker volt, 1.140 millió kérdőív érkezett vissza az állampolgároktól. Ebből is látszik, hogy sikeres az újfajta kormányzás, nem az emberek feje felett, hanem a véleményüket meghallgatva hoznak döntéseket - mondta Orbán Viktor.

Ahogy azt sejtettem, a szociális konzultáció levelező tagozatán pontosan az az eredmény jött ki, amelyet a Kedves Vezető várt. Hogy is történhetett volna másképp, hisz a kérdések eleve úgy lettek feltéve, illetve olyan válaszokat lehetett beikszelni, ami előrevetítette az eredményt. Kissé kínos is lett volna más eredmény, hisz a tíz pontból kilenc esetében már meg is szavazták a törvényt, vagy elkészítették a tervezetét, vagy úgy nyilatkoztak korábban, ahogy azt a zemberek is akarták volna.

Mivel ez már a második óriási sikerű levelezés volt pártunk és kormányunk, no, meg a Hőn Szeretett Vezérünk úgy döntött, hogy ezen túl minden egyeztetést ezen a módon bonyolít le. Ennek érdekében minden követ megmozgat az apparátus. Már szavazás előtt áll a sztrájktörvény módosítása, ami alapján a közlekedésiek még elégséges szolgáltatását 50-66%-ban állapítaná meg. Magyarul minden harmadik járat maradhatna ki. Na, ez a sztrájk lenne felesleges.

Mint ahogy a szakszervezetek is feleslegesek a Kedves Vezető szerint. Mert ők nem mások, mint herék, akik nem akarnak dolgozni, sőt, még másokat is akadályoznak benne. Ahogy látom, ez ellen is tesz a Nemzeti Egyeduralkodás Kormánya. A VDSZ tudomására jutott, hogy az állami tulajdonú cégek vezetőit utasították, készítsenek jelentést a cégüknél működő szakszervezetekről. Az összeállításnak azt is tartalmaznia kell, hogy milyen érdekvédelmi akción vett részt, s tervez-e újat a helyi szervezet. (Lelki szemeimmel látom, ahogy Rákosi és Kádár szomorkásan győzködik egymást: Na, látod így kellett volna ezt csinálnunk.)

Informátoraim szerint, a jövőben nem csak a konzultációk, hanem a demonstrációk és a sztrájkok is csak levelezés útján történhetnek. A Fidesz székházból kiszivárgott hírek szerint, a Kósa-Lázár-Rogán trió már gőzerővel dolgozik az alkotmánymódosításon. Mivel a Szeretett Vezető már többször is kijelentette, hogy nem csak az állam ő, hanem a legfőbb jogvédő is, ezért minden levelet személyesen neki kell címezni. A leveleknek tartalmazniuk kell a kérelmező adatait (név, lakcím, anyja neve, ruhamérete tekintettel a börtönruha szabványára),  a kérelem tárgyát (konzultáció, demonstráció, sztrájk) a demonstráció, sztrájk virtuális helyszínét (természetesen a kérelmező ki sem mozdulhat otthonról, de megírhatja, hogy hol tüntet, sztrájkol lelkileg), valamint egy válaszborítékot, amiben Vezérünk a választ visszaküldi, és nem utolsó sorban hozzájárulást a Nagy Honvédő Háborúhoz ( az ádáz csatához amit a Kedves Vezető hősiesen vív mindannyiunk nevében). A hozzájárulás mértéke: konzultáció esetén 1 millió Ft/fő, demonstráció esetén 10 millió Ft/fő, sztrájk esetén 50 millió Ft/fő.

Meg nem erősített hírek szerint, a Parlamentben Gyurcsány volt dolgozószobáját jelölték ki a levelek fogadására és feldolgozására (úgyis mindenben Gyurcsány a hibás).

Természetesen, akit nem elégít ki az ilyen érdekvédelem, próbálkozhat a hagyományos tüntetéssel is, de magára vessen ha betuszkolják egy nagy fekete autóba és pillanatok alatt a rács mögött találja magát. 

Szólj hozzá!

Címkék: politika közélet


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr953039174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása