Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2011.06.13. 18:30 _Okostojás_

Navracsics és a magasabb rendű erkölcsiség

 

 

Navracsics Tibor azt mondta, voltak törekvések arra, hogy piacosítsák a közigazgatást, de szerinte ezen a területen nem üzletemberek munkájára van igény, hiszen az egy teljesen más világ, más gondolkodásmóddal, világszemlélettel. "Itt sokkal nagyobb szerepe van az altruizmusnak, az önzetlenségnek, a csapatmunkának, annak, hogy az ember ne a saját, hanem a nemzet érvényesülését tekintse elsődlegesnek. Ezért azt is megkockáztatom, hogy a közigazgatási munka erkölcsileg magasabb rendű, mint az üzleti világ" 

 

No, igen! A magasabb rendű erkölcsiség. Nézzük csak miből áll ez a szűkebb pátriámban, Komárom-Esztergom megyében:

 

Alturizmus (A Wikipédia szerint: az alturizmus a populáción belüli, egyedek közti interakció, mely során egy egyed akár saját kárára is segíti egy fajtársát. A viselkedésforma előfordulási gyakorisága nagyjából egyenes arányban áll a genetikai hasonlósággal, így leggyakrabban az egy családba tartozó egyedek közt nyilvánul meg.)

Tatabánya (Fideszes polgármesterség alatt): 2007-2010 között nagyjából kétmilliárd Forintot költöttek útépítésre, út-karbantartásra. Érdekes módon az összes munkát két cég nyerte szépen felváltva, az első évben még arra is törekedve, hogy éves szinten egyforma összeget kapjon mindkét cég. Még véletlenül sem került a körbe egy harmadik kivitelező. Mi ez, ha nem a tökéletes példája az alturizmusnak (vagy a mutyinak, kinek-kinek a szája íze szerint).

Esztergom (Fideszes polgármesterség alatt): Ingatlanértékesítés mellett vásárláskor (!!) is fizettek jutalékot az esztergomi városháza egyes dolgozóinak; minél drágább volt az adott ingatlanra kialkudott ár, annál magasabb volt a jutalék. A szabályozást a polgármester és a jegyző együttesen szignálták, a jutalmazási rendszer kiterjedt a jegyzőre, a városszépítési osztály vezetőjére, aki a volt Fideszes polgármester, Meggyes Tamás élettársa, valamint a vagyongazdálkodási iroda vezetőjére, aki Meggyes Tamás barátjaként nyilatkozott egy televíziós műsorban. Kapott a juttatásokból a jegyzői referens, aki a volt alpolgármester fia és egy ügyintéző, aki a Fidesz dorogi polgármester-jelöltje volt. Mi ez, ha nem az alturizmus legszebb megnyilvánulása (fanyalgóknak lehet ez is mutyi).

 

Önzetlenség

Esztergom (Fideszes polgármesterség alatt): A 2005. január elsején indult Szent Miklós Alap minden esztergomi újszülött számára úgy nyújt támogatást, hogy minden a városban felnövő fiatal huszonegy éves korára önállóan vehesse kezébe a jövőjét. A város a születéskor gyermekenként félmillió forintot utal az alapba, melyet minden évben további ötven-ötvenezer forinttal egészít ki és az így felhalmozódó tőkét kamataival együtt (mintegy 3,1 millió forintot) felsőfokú tanulmányainak vagy önálló otthona megteremtésének finanszírozására fordíthatja a következő nemzedék. Példaértékű önzetlenség a jövő nemzedéke iránt.  (Az más kérdés, hogy ugyanez a képviselőtestület egy 610 milliós hitelfelvételhez fedezetként a Szent Miklós Alap birtokában lévő értékpapírokat nevezte meg, holott ezt nem tehette volna. Mondanom sem kell, hogy a 610 millió forintot, miután likviditási gondjaik voltak, a bank leemelte, tehát jelenleg ez az alap üres).

 

Csapatmunka

Erre már országos példát is tudok említeni: Az Orbán kormány elmúlt egy éve. (Igaz, nekem egész mást jelent a csapatmunka, mint a Kedves Vezetőnek, de ez legyen az én bajom. Szerintem az nem csapatmunka, hogy valaki egy személyben eldönt valamit, aztán kinyilatkoztatja, és ha valaki nem hajtja végre csapatosan, azt felszámolom, ellehetetlenítem, vagy újabban lecsukatom).

 

Szép új kétharmados magasabb rendű erkölcsiség…

 

Szólj hozzá!

Címkék: politika közélet


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr332981037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása