Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2011.05.14. 18:02 _Okostojás_

Dübörög a diktatúra

 Nem kicsit, nagyon!

Ami most folyik Magyarországon abba Kádár belepirult volna, Rákosi viszont elismerően csettintett volna rá.

Azt már megszoktuk az elmúlt bő 20 év alatt, hogy a választási ígéreteket sosem tartják be. Aki az ígéretek alapján választ az meg is érdemli. De ami most zajlik, az már túlmegy minden határon. És most nem a be nem tartott ígéretek miatt háborgok. Nem is számítottam rá, hogy bármit is betartanak. Az viszont amit mostanság művelnek kormányzás gyanánt túl mutat az európaiságon. Ez már nem is balkáni, hanem ázsiai (esetleg dél-amerikai), de azoknak is a legrosszabb fajtája.

Itt van például a rendvédelmisek megregulázása. Elvettek tőlük már mindent, amit lehetett, és most az utolsó kedvezményüket is megszüntetik. Nyilvánosan szarhoz hasonlította őket a Házelnök. És amikor erre kimentek az utcára tüntetni mi volt a válasz? Nem a tárgyalás (az csak blöff volt, hogy hallgassanak el) hanem egy villámgyors alkotmánymódosítási javaslat. „Az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltését megelőzően folyósított nyugellátás törvényben meghatározottak szerint csökkenthető és szociális ellátássá alakítható, munkavégzésre való képesség esetén megszüntethető”. Nesze neked demokrácia! Nesze neked jogbiztonság! Nesze neked emberi jogok!

Az egésznek a kommunikációja is megérne egy misét. Mert mit is mond a Hőn szeretett Vezetőnk magyar hangja? Ezt: "Most a legfontosabb cél, hogy az államadósságot le tudjuk győzni, ehhez szükség van az ország megújítására és mindenkinek a munkájára, aki dolgozni tud". Na, de hol? Munkahelyek nincsenek, a közmunkaprogram megfelezve. Egy kis statisztika: A munkanélküliségi ráta 2010. december és 2011. február között 11,5 százalékra nőtt a megelőző időszaki 11,2 és az egy évvel korábbi 11,4 százalékról, miközben a munkanélküliek száma 2,2 százalékkal, 489 ezer főre emelkedett az egy évvel korábbihoz képest – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az Index havonta frissítve nyomon követi a munkahelyek számát az ígért egymillióhoz képest. A legfrissebb adat itt:

 







 

Nézzünk egy másik igen demokratikus példát: Esztergomban a lakosság kétharmados többséggel leváltotta a régi polgármestert (elkövetve azt a hibát, hogy naivan úgy gondolták, ha a polgármestert elzavarják, akkor az új vezetővel a fideszes többségű testület együtt fog dolgozni), bízva abban, hogy ez által megszűnnek az áldatlan állapotok a városban. Vége lesz a féktelen költekezésnek, aminek semmi látszatja azon kívül, hogy a város szinte a működésképtelenségig eladósodott (rossz nyelvek szerint a 25 milliárdos adósságból több milliárd vándorolt, no, nem Nokiás dobozokban, de hasonló céllal ide-oda. De hangsúlyozom ez csak pletyka, semmi bizonyíték nincs rá). Nagyot tévedtek a polgárok, és most sajnos mindenki issza a levét. Kivéve Meggyes Tamás és bandája. Ez a banda (mert képviselő testületnek nem nevezhető látva a tevékenységüket. Igaz ők legalább szavatartók, hisz már a választás estéjén, a bukott Meggyes egy székre felállva nagy szónoklatot tartott a jövőről. Többek közt kijelentette, hogy semmiben nem fognak együttműködni, mindent megakadályoznak, mindenkit megbüntetnek, aki ellent mer mondani nekik. Na, ehhez tartják is magukat több mint fél éve) nem törődve se a törvényekkel, se az Alkotmánnyal törtet a maga útján és nincs senki aki megfékezné. Sőt! Támogatást kap a kormánytól, a kormányhivataltól, sőt még a Hőn szeretett Vezetőnktől is. Mindenki ítélje meg maga, hogy az alábbiak mennyire egyeztethetők össze egy demokratikus jogállammal?

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja május 19-re képviselőtestületi ülést hívott össze Esztergomban. Az ügy előzménye, hogy a hivatal korábban jogsértőnek, alkotmányellenesnek találta a Fidesz-frakció által, a polgármester tudta nélkül összehívott közgyűlés határozatait. Kötelezte az önkormányzatot, hogy május 20-ig állítsa helyre a törvényes állapotot Esztergomban. A városnak a Fidesz-frakció tagjainak szavazataival megválasztott jegyzője viszont azt az álláspontot képviseli: az alkotmányellenes határozatokat is végre kell hajtani mindaddig, amíg azokat az Alkotmánybíróság meg nem semmisíti. Ha tehát a kormányhivatalnak csak az lenne a szándéka, hogy visszaállítsák a törvényes állapotokat, akkor ezt vette volna a május 19-i ülés napirendjére, de e mellett hatvan más témát is meg akar tárgyaltatni. Részben olyanokat, melyeket a Fidesz frakció szorgalmazott, s amik miatt lehetetlenné vált az együttműködés a polgármester és a testület között. Így szerepel a napirendek között a Tétényi Éva vélt jogsértéseinek megállapítására vonatkozó kezdeményezés, a Fidesz frakcióvezetőjének az előterjesztésében.

 A polgármester szerint lehetetlen helyzet állt elő, ugyanis a kormányhivatal által is kifogásolt, törvénytelen, testületi ülésre átkeresztelt  párt-munkaértekezleten azt is eldöntötték: ha a polgármester akadályoztatott, akkor Steindl Balázs, a Fidesz frakcióvezetője is levezetheti a gyűlést. Ez persze ugyancsak alkotmányellenes, de ha a jegyző az Alkotmánybíróság határozatáig hatályban tartja, akkor a gyűlést a polgármester nélkül is megtarthatják. A működésképtelenség mesterséges fenntartásának az lehet a ki nem mondott célja, hogy később, az új törvény hatályba lépése után majd a kormányhivatal (Fidesz) dönthessen a város közügyeiről. 

Szép ugye?

Szólj hozzá!

Címkék: politika közélet


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr672903682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása