Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2011.05.05. 20:51 _Okostojás_

Képzelt riport Obama esztergomi látogatásáról

  Barack Obama fülébe jutott, hogy valahol a világ másik végén egy polgármester a város fő terén tartja a fogadóóráját. Már arra a hírre is a sárga irigység fogta el Obamát, hogy ennek a számára ismeretlen kis ország miniszterelnökének a dolgozószobája nagyjából a másfélszerese az ő ovális irodájának, na de hogy egy egész tér legyen valaki irodája az már valóban figyelemfelkeltő.

  Barack felkapta a házi telefonját, hívta a titkárát és utasította, hogy a Number 1-t azonnal készítsék elő a felszállásra, mert utazni akar. A titkár kissé meglepődött, de bólintott és csak annyit kérdezett: Hova indulunk Elnök úr? Valahova Ázsiába vagy a Balkánra, vagy mit tudom én. Ne akadékoskodj, majd ha felszálltunk beütjük a GPS-be, hogy Hungary és csak odatalálunk.

  Néhány perc elteltével az elnöki gép már a magasban szelte a felhőket. Obama szempillájára ólom nehezedett, mint mindig, amikor a repülő felszáll vele. Félálomban még odaszólt a titkárnak, hogy egy órácskát most szunyókál, addig derítsen ki pár dolgot arról az országról ahova utazik.  Az égiek kegyesek voltak az elnökhöz, a gép simán repült, sehol egy légörvény, sehol egy viharfelhő. Úgy háromórás alvás után Obama felébredt és kérdően nézett a titkárára: No, mit találtál arról az egzotikus országról?

 

 

A titkár mély levegőt vett és belekezdett:

  Elnök úr! A célpontunk Európában van. Valamikor 1941-ben ugyan hadat üzentek nekünk, de ennek ellenére baráti viszonyban vagyunk velük (leszámítva azt az esetet, amikor az F-19-es vadászgépeink helyett Gripeneket vettek). Sajnos tavaly óta újra az a párt van kormányon, akik anno megfúrták a vadászgépeink vételét, de most olyan csórók, hogy úgysem vesznek semmi. Az ország államformájára nehéz volt rájönnöm, mert valamit vacakoltak az alkotmányukkal, még az ország nevét is megváltoztatták, de azért kiderítettem, hogy jelenlegi államformájuk alkotmányos diktatúra. Egyelőre, mert alkotmánybíróságuk is csak névlegesen van, beleszólásuk semmibe sincs azon kívül, hogy Karakószörcsökön Pusztujkáné Jámbor Mariska fehérre vagy sárgára meszelje-e a háza falát.

  Esztergom, ahova tartunk, egy ősi városa az országnak valamikor főváros is volt, sőt királyi koronázási hely is (az új királyuk I. Orbán koronázásának helyét még nem jelölték ki). Azóta kissé vesztett a renoméjából, főleg az utóbbi évben, amikor a helyi kiskirályt leváltották, de a regnáló párt katonái a városban maradtak. Egy éve folyik a belviszály, bár a város nem ez alatt az egy év alatt, hanem az elmúlt 10 év kiskirályoskodása miatt jutott olyan állapotba, hogy azt hinnénk, itt zajlik a III. világháború. Hírszerzőink felhívták a figyelmet, hogy az elnöki limuzinnal nehogy behajtsunk a milliárdokért vásárolt mélygarázsba, mert az azonnal összedőlne, és csapatokat kellene magunkhoz rendelni a kiszabadításunkra. A meglátogatni kívánt célszemélyről, Tétényi Éváról nem sokat tudtam meg. Annyit mindenesetre kiderítettem róla, hogy vagy nála van az igazság, vagy valami bájitalt kevertet a város ivóvíz-hálózatába klór helyett, mert az egész város szereti őt (kivéve 15-20 embert, de ők valószínűleg sosem isznak vizet, csak prédikálják).

  Barack Obama, későn érkezett Esztergomba (az elnöki gép eltévedt, mert 25 kört leírt Európa felett mire rájöttek, hogy Ferihegy ahol le kell szállniuk azonos a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérrel) emiatt már nem találta Tétényi Évát a téren. Egy járókelő útba igazította őt, hogy hol találja meg a Polgármesteri Hivatalt, ahol még bent van a polgármester asszony. No, mi sem egyszerűbb, gondolta Obama, akkor meglátogatjuk ott. Azt hiszem ez volt az amerikai elnök legnagyobb tévedése!

  Szegény Obama még le sem nyomta a Városháza kapujának kilincsét máris előugrott Dr Laczó Bernadett és mint egy fúria nekitámadt. Hohó, barátocskám! Hova, hova? Barack kissé megilletődve és tört magyarsággal (hisz a világon mindenki magyar valamennyire) annyit mondott Évát keresem. Nem úgy van az rikoltott fel Bernadett. Ide nem lehet csak úgy belépni. Itt egy papír töltse ki előtte, és ha mindent rendben találok, bemehet. Az elnök egy alkalmi tolmács (Putyin sietett a segítségére, mert ő már néhány hete a városháza előtt sátorozik, hogy bejusson) segítségével kitöltötte a kérdőívet (neve, születési helye, ideje, lakcíme, magassága, súlya, koleszterinszintje, ükanyja szeme színe, stb.) és mosolyogva átadta a cerberusnak. Bernadett szigorú tekintettel ellenőrizte a lapot, de egyszer csak felhördült! Hát a személyi igazolványának számát miért nem írta be?! Nekem olyan nincs válaszolta Obama. Sajnálom, mondta Bernadett akkor nem mehet be. A szabály az szabály, azt nem szegheti meg senki, még én sem pedig én hoztam a rendeletet! Ha be akar menni, kérvényezzen magyar állampolgárságot, néhány hét alatt megkapja, ha igazolja, hogy valamelyik felmenője magyar, aztán kap személyi igazolványt és akkor bemehet. Van itt egy Putyin nevezetű valaki, aki már három hete itt vár, majd ő elmondja mi a teendő.

  Annyi időm nincs, mormolta magában Obama, és lógó orral elhajtatott a reptérre majd hazarepült.

  Valahogy így történhetett volna…

8 komment

Címkék: politika közélet


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr392880713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PILISI LINDA 2011.05.06. 19:31:47

Gratulálok ez fantasztikus!Jó lenne,ha az illetékes elvtársak is olvasnák!

_Okostojás_ 2011.05.06. 20:01:59

@PILISI LINDA:
Az a baj, hogy ezzel ők nagyon is tisztában vannak. Sőt ők adják a lovat a helyi kiskirályok alá, tehát ha olvasnák is (de nem olvassák) maximum mosolyognának rajta a jól iismert gúnyos mosolyukkal.

talemaunique 2011.05.13. 17:14:24

Ez nagyon ott van. Remek!

Forrás megjelöléssel betehetem, a blogomba?
Esztergomban születtem, de évtizedek óta nem lakom már ott, csak néha látogatok haza, de nagyon érdekel a város sorsa.
És nagyon drukkolok, drukkolok a józan észnek, s így Tétényi Évának, no meg a városnak.
Szóval, megengeded?

_Okostojás_ 2011.05.13. 18:01:42

@talemaunique:
Természetesen. Bár csak amolyan botcsinálta írogató vagyok, de örülök, ha mások is olvassák amit írok:-))

talemaunique 2011.05.13. 20:02:15

@_Okostojás_: Köszönöm! Majd linkelem az eredményt. :)

_Okostojás_ 2011.05.13. 20:29:18

@talemaunique:
Én köszönöm, de addig is add meg légy szíves a blogod elérhetőségét, hogy nézegethessem:-))

talemaunique 2011.05.13. 20:36:30

Elkészült. Semmit nem változtattam rajta -naná- csak egy kis fülszöveget tettem hozzá.
A főblogom: talema.blogter.hu/
Ebben tettem ki, és még egyszer, köszönöm.

_Okostojás_ 2011.05.13. 20:45:20

@talemaunique:
Köszi, megyek megnézem a blogod:-))
süti beállítások módosítása