Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2011.04.12. 08:36 _Okostojás_

Orbán Viktor retteg Meggyes Tamástól

  Ez már nem csak hipotézis, hanem tény.

 Semmi mással nem magyarázható Orbán Viktor hozzáállása az esztergomi ügyhöz. Pedig már nagyon kínosak lehetnek számára is és a pártja számára is a történelmi városban zajló események. Mégsem tesz semmit, jó strucc módjára homokba dugja a fejét és a csicskáival üzenget, de arra is kényesen vigyázva, hogy nehogy az ő szavainak tulajdonítsák az üzenetet.

 Tekintsünk vissza egy kicsit az eseményekre.

 Meggyes Tamás 2007-től szisztematikusan szétverte a Szent István Gimnáziumot. A szülők, a diákok, és még a nem érintett polgárok is felháborodtak a gimnázium ellehetetlenítésén. Amikor 2009-ben Orbán Viktor más ügyben Esztergomban járt, a tiltakozók megvárták őt, és "Viktor segíts!" feliratú lapokat emeltek fel, miközben a Fidesz elnöke testőrök kíséretében elhaladt a kijárat mellett, és az MTI tudósítójának kérdésére kijelentette; "ha a polgárok nem elégedettek az önkormányzat működésével, megoldást csak a kormányzattól remélhetnek. Készülünk a kormányzásra, de egyelőre semmilyen eszköz nincs a kezünkben, hogy segítsünk az embereknek".

 2010 októberében az önkormányzati választásokon a polgárok Meggyes Tamás leváltása mellett döntöttek. Nem is akárhogyan! Kétharmados többséggel Tétényi Évát választották a város vezetésére. Viszont a választók elkövettek egy akkor még nem látható hibát. A független polgármester mellett a testületbe kétharmados többséggel fideszes képviselőket juttattak be. Itt kezdődtek a komolyabb problémák. A többségben lévő frakció vezére (akik 25 milliárdos adósságba hajszolták a várost) továbbra is a sértődött és rettegő (hogy kiderülnek a disznóságai, amik persze azóta folyamatosan napvilágot is látnak) Meggyes Tamás maradt. Duzzogása, félelme miatt semmiben nem működtek együtt a polgármesterrel, sőt ahol lehetett keresztbe tettek neki. Nem érdekelte őket a város és a polgárok sorsa, nem érdekelte őket, hogy működésképtelenné válhat a város. Nem sorolom az ártó tevékenységeiket, aki kicsit is tájékozódott Esztergom sorsáról tisztában van velük.

 És itt jön képbe Orbán Viktor.

 Tétényi Éva már négy levelet is írt a miniszterelnöknek, melyben kérte a segítségét az áldatlan állapot megoldására. Természetesen Orbán Viktor a füle botját sem mozgatta. Akkor még arra lehetett gondolni, hogy talán gondolkodik a dolgon, talán egyéb fontos ügyei miatt nem ér rá vele foglalkozni. De a mostani eset már más. Nagy nyilvánosságot kapott a dolog, és egy ilyen módon kapott petícióra illik válaszolni. De ő a parlamentben is menekült a kérdés elől, inkább kiment a folyósóra csak, hogy ne neki kelljen átvennie a petíciót, rábízta Navracsicska Tiborra. Reagálni sem reagált rá, azt meg átadta Lézerblokkolós Jánosnak. Az, hogy a miniszterelnök nem válaszol sokat sejtet. Ha semmit nem tesznek a sejtések igazolni láttatják a címbeli kijelentést. És elkezdődik a találgatás, vajon miért nem lép Orbán Viktor? Vajon mivel tartja sakkban Meggyes Tamás? Csak nincs közös stiklijük?

 Miniszterelnök úr!

 Most jött el az idő, hogy megoldja a problémát. Ha jól tudom, Önök vannak kormányon, tehát minden lehetőségük és eszközük adott. 2009-ben arra hivatkozott, hogy ellenzékben vannak, nem tehetnek semmit, most tehetnek. Ez az ügy nagyobb horderejű, mint egy iskola problémája. Ez egy egész várost érint. Miniszterelnök úr! Itt az idő...

11 komment

Címkék: politika közélet


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr162819419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !) ( · http://opensuse.org 2011.04.12. 09:59:58

az orbán nevű szarházi nem retteg meggyestől, hanem pont ugyan olyan mint megyes.
Két dolog érdekli, a hatalom és a szerzés.
Minden és mindenki más magasról le van szarva.

Kurutz ezredes 2011.04.12. 16:29:45

@orbánmentesítő: Esztergom szempontjából ez sajnos mindegy. A lényeg, hogy módjában áll, mégsem intézkedik.

Sir Galahad 2011.04.12. 17:37:42

A helyzet nem ilyen egyszerű. Tény, hogy Tompika csúfosan megbukott, mint polgármester, viszont a Fidesz fölényes többséget szerzett a testületben. Eszerint tehát Viktornak szét kellene zavarnia egy fideszes többségű testületet... elég hülyén venné ki magát, nem? A hibát - mint a poszt is igen helyesen rámutat - maguk az esztergomiak követték el, akik megválasztották Tétényi Évát, aztán mellé egy rakás fideszest. Most meg nem értik az egészet...

apanna 2011.04.12. 18:03:44

Ez nem egy egyszemélyes diktatúra, hogy Orbán majd megoldja.
Tessék olvasgatni a törvényt, mit hogy lehet.....

_Okostojás_ 2011.04.12. 18:37:38

@apanna:
Kedves apanna!
A törvények az utóbbi egy évben igen gyorsan változnak, és elég gyakran önálló indítványra. Sőt van ami visszamenőlegesen ami világszám! A másik pedig az, hogy Őfelsége 2009-ben azt mondta, ha kormányon lenne segítene...

apanna 2011.04.12. 18:51:38

Annyit nem ér meg ez a poszt, hogy itt kiokosítsak egy gyűlölködő embert mint te.
Ha az ember valamit nem ismer, vagy tud, utána néz a törvénynek, lehetőségnek, nem zsigerből királyozik, papagáj módjára.
ezért tart itt az ország ahol, mert mindig vannak, és lesznek elmebetegek, akik azt hiszik, hogy a fotelból azt írnak amit akarnak. Tét nélkül.

neonbagi · http://neonbagi.blog.hu/ 2011.04.12. 19:14:01

@apanna:
A jelenleg hatályos törvények szerint az önkormányzati testület feloszlathatja önmagát, de az esztergomi fideszesek, akik többségben vannak ott, inkább kinyírni akarják a polgármestert és rettegnek attól, hogy egy új választáson kisöpri őket a velük szemben kialakult népharag. Így ez az opció kizárható.
A másik megoldás az esztergomiak szerint, hogy Orbán Viktor miniszterelnök, úgy is , mint a kormánypárt elnöke a frakcióján keresztül kezdeményezi és megszavaztatja a parlamentben a testület feloszlatását. Ez a másik törvényes lehetőség is egyben.
Magyarul: Orbán törvényesen meg tudná oldani a helyzetet, ha akarná.
Okosításilag esetleg, olvashatsz még a témához, ha beütöd a gugliba a
"Kína, Irán, Esztergom"
"Esztergomi anzix"
"Viktor nem segít"
keresőkifejezéseket.

psr6 2011.04.12. 21:41:32

A városok eladósodottsága mögött ugye kifizetések vannak (vállalkozók, lekötlezettek, stb irányba). Vajon hová mehettek az összegek? Van még pár eladósodott Fideszes város és mindegyik vezetője érinthetetlen, még ha akkora gáz is mint Meggyes vagy Lázár. Lehet, hogy csak ez volt a dolguk, pénzfelhajtás. Ezért igazán nem rúghatják ki őket. Meggyes csak tette, amivel megbízták. Valójában jutalmat érdemel, hát nem látjátok? :) :) :)

Nem tud semmit Orbánról, de tudja, merre és miért mentek a pénzek. Ennyi elég, hogy védett legyen. Csókolom továbbá jóreggelt! ;)

anonymand 2011.04.12. 22:00:50

@apanna:

Tisztelt apanna!

"(2) Az Országgyűlés a Kormánynak - az Alkotmánybíróság véleményének kikérése után előterjesztett - javaslatára feloszlatja azt a helyi képviselő-testületet, amelynek működése az Alkotmánnyal ellentétes [Alkotmány 19. § (3) bek. 1. pont]. Ha az Országgyűlés az önkormányzati képviselő-testületet feloszlatja, egyidejűleg három hónapon belüli időpontra kitűzi az időközi választást."
www.complex.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99000065.TV

Bizony Isten, indulat és gyűlölködés, illetve a kioktatás szándéka nélkül, csak a tájékoztatás kedvéért.

Tisztelettel:
anonymand

anonymand 2011.04.12. 22:03:50

@apanna:

Tisztelt apanna!

Bocsi, de nem tudom hitelt érdemlően bizonyítani, hogy nem vagyok elmebeteg.
Sajnálom!

Tisztelettel:
anonymand

Peripetia 2011.04.14. 09:22:20

A vezér önnön reinkarnációját látja meggyesben, ezért nem bánthatja, mert önmaga jobbik felét pusztítaná el, ez pedig ugye, lehetetlen. Ilyen a fidesz, s annak bölcs vezére, megérdemlitek ezeket, magyarok!
süti beállítások módosítása