Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2011.04.03. 18:51 _Okostojás_

Na, álljon meg a fáklyás menet!

  Olvasom az ATV.hu-n, hogy kollégái összefogtak Stohlért

"Túlzás az ítélet, Andris értett volna a fél szóból is: a felfüggesztettből vagy egy pár hónapos börtönbüntetésből. Több riportot is készítettem börtönökben, borzasztó helyek ezek. A zajok, a hangok, a szagok, minden nyomasztó. Ha bekerül, összeomlik az élete" – mondta aggódva Sváby András, aki, amiben csak tud, segít. "Ha börtönbe jut, korlátlanul, mindenben támogatni fogom őt és a családját. Anyagilag és lelkileg is. Ancsika nem tud majd olyat kérni, amit ne teljesítenék" 

Kedves Sváby András!

  Minden tiszteletem az Öné, hogy támogatja Stohlt és barátnőjét. Ezzel nem is lenne semmi bajom, az ítélet túlzását viszont nem értem. Mi az, hogy fél szóból is értett volna?  Nem volt elég fél szónak a 2002-es százezres büntetés és 1 év 9 hónapos jogosítvány-bevonás ittas vezetésért? Nem volt elég fél szónak a 2006-os kihallgatása kábítószer ügyben? Hány fél szónak kellene elhangoznia ahhoz, hogy jogosnak vélje a letöltendő börtönbüntetést? Igen, a börtön már csak ilyen, büdös, hangos és nyomasztó. De hát a börtön nem üdülőhely, éppen ezért kellene mindenkinek figyelnie arra, hogy mit csinál, hogy ne kerüljön oda.

Kedves Sváby András!

  Anélkül, hogy párhuzamot vonnék Stohl és a politikusok közé megkérdezném, Ön mit szólna hozzá, ha mondjuk valamelyik politikust hasonló ügyért csak ejnye-bejnyére ítélnék? Ugye Ön is felkapná a fejét, és azonnal skandalumot kiáltana! Pedig az is magyarázható lenne, mondjuk azzal, milyen rendes ember, önzetlenül képviseli mások érdekeit, rengeteget dolgozik a köz javáért, és egy-két ilyen kis botlás miatt ne törjük össze a politikus életét. Ugye, hogy ez már nem is lenne Önnek sem olyan szimpatikus dolog? Még egy kérdés kedves András. Hol lenne a határ, hogy kinek és hány botlás után kellene letöltendőt adni? Ki döntené el, hogy kinek hány botlás jár büntetlenül? Nehéz kérdések ezek, és talán nem is célravezetők. Nem jobb az, ha mindenkit egyformán mérünk, rangja beosztása ismertsége félre tételével?

 

Bodrogi Gyula a Nemzeti Színház tagjaként több darabban együtt játszik Stohl Andrással. Szerinte is túl kemény az ítélet. "András abszolút becsületes, tisztességes ember, ami vele történt, mással is előfordul. Oly sok örömet szerzett játékával a közönségnek, nagy veszteség lenne a börtönbüntetése" – nyilatkozta a Nemzet Színésze.

Tisztelt Bodrogi Gyula!

  Nagy tisztelője, sőt mondhatni rajongója vagyok Önnek, de ugyanaz a véleményem Önnel szemben is, mint Sváby Andrással. Ugye Ön sem gondolja komolyan, hogy attól, hogy valaki jó színész más szabályok vonatkozzanak rá? Kedves Gyula! Öntől is megkérdezném, azért mert valaki az élete nagy részében becsületes (és itt persze felvetődik a becsületesség megkérdőjelezése gondolva arra amit Stohl a baleset után művelt. Hazugság, hogy nem ő vezetett, a helyszín elhagyása, stb.) attól ne legyen büntethető, ha elkövet valamit? Készítsünk egy listát, hogy ki milyen bűnért nem büntethető? Ugye, hogy nem lenne jó megoldás? És még valamit kedves Gyula! Hál’ Istennek a bácsi a karambol miatt „csak” maradandó sérülést szenvedett, de nem halt meg. Mi lenne a véleménye, ha meghalt volna? Mert ugye ez nem Stolh Andráson múlt!

 

  Tudom, hogy ha „érintettek” vagyunk, tudom, hogy ha közeli ismerősünk, barátunk keveredik valamibe, hajlamosak vagyunk másképp megítélni a dolgokat, de gondoljunk bele, mindenkinek ismerőse valaki, mindenkit szeret valaki. Ezek alapján senkit ne ítéljünk el? Ugye, hogy nem ez a megoldás. A megoldás az, amit a bíróság most első fokon képviselt. Mégpedig az, hogy mindenki egyenlő megítélés alá essen.

6 komment

Címkék: közélet


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr322796817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonymand 2011.04.03. 22:05:28

Tisztelt Okostojás!

Minden relatív!
Császár Előd ugye, hála a jogszolgáltatásnak, nem kapott ennyit. Pedig embert ölt.
Ahhoz képest, hogyne volna túl sok.
És még nincs jogerőn.

Vedd már észre: a törvény előtt mindenki egyenlő, de vannak egyenlőbbek is....

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: nem tévedésből írtam jogszolgáltatást igazságszolgáltatás helyett.

trabant 2011.04.04. 00:06:48

Mindenki viselje a tetteiért a felelősséget! Akár színész, akár politikus, mások életének a veszélyzetéséhez senkinek nincs joga!

A börtön lesz az a hely, ahol a környezetére is káros szenvedélyeiről leszokhat Stohl András. Ha másképpen nem ment, akkor most radikális életforma váltás következik be nála. Korábban is tudta, hogy mivel jár a többszörös törvényszegés, most meg is tapasztalhatja egyenesben.

Hasznára fog válni biztosan, lesz ideje elmélkedni, hogy mi mit ér meg, és mit nem. Kint a hajsza megint nem hagyna rá neki időt, hogy átgondolja tetteit és következményeit, ahogy eddig sem maradt rá ideje. A börtönben most lesz elég. Új emberként fog kijönni onnét, és értékelni fogja majd mindazt, amit eddig nem volt képes értékelni.

Hagyni kell a fejlődése megalapozását. Ha eddig nem ment, utána majd menni fog tudatmódosító szerek nélkül élni és dolgozni. Másoknak is megy, neki is menni fog.

_Okostojás_ 2011.04.04. 07:14:41

@anonymand:

Tisztelt anonymand!
Én is a Földön élek és tudom, hogy relatív minden, azzal is tisztában vagyok, hogy vannak az egyenlőknél is egyenlőbbek. Most csupán a vágyaim írtam le annak okán, hogy valakit egyenlőbbé óhajtanak tenni.

_Okostojás_ 2011.04.04. 07:16:38

@trabant:

Kedves trabant!
Látom a gondolkodásod Porsche:-)

anonymand 2011.04.05. 14:45:23

@_Okostojás_:

Tisztelt Okostojás!

Megértettelek, az első szótól az utolsóig.
Mindenkori optimizmusom idealista lényemből fakad. Hiszek a jó erejében és bízom abban, hogy a dolgok fordulhatnak.
Nem feltétlen rosszabbra.

Tisztelettel:
anonymand

_Okostojás_ 2011.04.05. 18:14:59

@anonymand:
Tisztelt anonymand!
Így már ketten vagyunk örökös optimisták:-) Remélem, hogy táborunk napról napra nőni fog!
süti beállítások módosítása