Naptár

december 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Utolsó kommentek

  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • annamanna: @F.M.J.: hahaha, ezt most csak mellékesen mellékelem, egy dalocska a szakításról. Afféle jellegzet... (2014.12.03. 17:09) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2011.03.12. 16:07 _Okostojás_

Bicebócákat a gátra.

 

Előre a teljes foglalkoztatás felé!

   A Széll Kálmán agyonszorító csomag 5. pontja még csak utalt a közmunkaprogramra. Abban ez év július 1-je van megadva határidőnek a program kidolgozására, de kilyukadt a megszorító csomag zsákja és lassan szivárogni kezdenek belőle a részletek. Többek között az, hogyan is szeretné megoldani a kormány a foglalkoztatást. Mivel a gazdaság továbbra sem dübörög, hiába hoztak mindenféle csodatörvényeket az adózásra-miegyébre gyanítom, hogy ez a program lesz hivatott az egymillió új munkahely megteremtésére (vagy 1,5 millióéra, mert eddig már vagy 100 ezerrel csökkent a munkahelyek száma, és még hol van a közigazgatás rácionizálása, ami még egy 100 ezres leépítést jelent, és hol van az állami bértömeg-gazdálkodás miatti elbocsájtások száma).

  De mindenkit megnyugtatok. Lesz itt munkahely dögivel! Mert mit is tervez a kormányunk? Azt, hogy olyan közmunkaprogramot indít, hogy lesz munkahelye minden munkaképes állampolgárnak. Három fő iránya lesz a munkahelyteremtésnek.

   Közmunkaprogramokat indít a gátak, víztárolók építésére, belvízelvezető csatornák kialakítására és karbantartására.

  Kialakítja a munkaerő-kölcsönzés új rendszerét, amelynek keretében a magánvállalkozások is kölcsönözhetnek közmunkásokat.

  Egy egyéni közmunkaprogramokat is szerveznek, melyben egy integrált ellátási láncolat tagjaként állíthatnak elő termékeket, amelyek felvevőpiaca is állami eszközökkel biztosított.

   Víznemissza Boldizsár a részeges asztalos, aki egy nem egészen józan pillanatában (lehet, hogy még az átkosban egy kommunista szombaton) a deszka helyett a bal karját tolta a körfűrész alá most újra lehetőséget kap a munka világában. Előveheti a rég nem használt diplomata táskáját, belerakhatja az újságpapírba csomagolt zsíros kenyerét és elindulhat a Tisza partjára gátat építeni. Nehogy nekiálljon valaki akadékoskodni, hogy a lapátoláshoz 2 kéz kell, mert alapesetben valóban kettő kellene, de nem ma a Nemzeti Együttműködés ideje alatt! Mert ugye nem lesz egyedül Boldi, ott lesz mellette Kövidinka Jenő, aki hasonló adottságokkal rendelkezik, ketten elboldogulnak a lapáttal.

  És lássatok csodát! Ez ám a költséghatékony munkahelyteremtés! Egy lapáttal rögtön két munkahelyet is teremtettünk. Az egyenjogúság tiszteletben tartása miatt szólnom kell a nők munkahelyeiről. Megvallom már régen olvastam a Munka törvénykönyvét és nem emlékszem, hogy a nehéz fizikai munka tiltott-e még a nőknek? De hát nem is kell Bibircsók Rozinak lapátolnia, mert kell ennyi legényhez a gátra egy vízhordólány is. Persze egy kicsit árnyalja a dolgot, hogy Rozit azért nyugdíjazták le mert már csak negyed tüdeje van, de hát nem is a tüdővel kell hordani a vizet, legfeljebb két lépésenként szusszan egyet, slukkol egy nagyot az oxigénpalackjából, oszt előbb utóbb csak odaér a vízzel.

  Régi dédelgetett álmom egy gyémántcsiszoló vállalkozás beindítása. Eddig nem mertem belevágni, mert köztudottan idényjellegű a gyémántcsiszolás. A kereslet is igen rapszodikus iránta hol millió szám vásárolják, hol meg egy sem kel el. De így nehéz a tervezés, hány embert vegyek fel és mi legyen, ha épp nem kell a piacnak a gyémánt? Mert nagyon nehéz dolog belenézni a másik ember szemébe és azt mondani: holnaptól ne gyere, felmondok. De most minden akadály elhárul, megoldódik a problémám. Megalakítom a vállalkozásom és majd kölcsönzök az államtól munkaerőt. Ha kell, kérek kölcsön ezer gyémántcsiszolót, aztán ha beáll a piac egyszerűen csak visszaadom őket oszt annyi!

  De van egy kis aggályom! Vajon a kormány milyen termék előállítására gondolt az egyéni közmunkaprogram keretében? Remélem, hogy nem gyémántcsiszolásra, mert akkor lőttek a vállalkozásomnak. Bár ha a felvevőpiac is maga az állam, ahogy az agyonszorító csomagból kiszivárgott talán nem, mert ha jól tudom, az állam kevés gyémántot vásárol. Ha csak nem egyik alkatrésze a gyémánt a lézerblokkolóknak.

   És újra bevezetjük a közveszélyes munkakerülés intézményét…

 

Szólj hozzá!

Címkék: politika közélet


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr22733612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.