Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2011.03.08. 18:31 _Okostojás_

Döntöttem, képviselő leszek!

 

  Sajnos az idő engem sem kímél! Maholnap elszáll az 53. tavasz is felettem és egyre feledékenyebb leszek. Már évek óta cetlizek, hogy el ne felejtsem a fontos tennivalóim, de lassan már a cédulát is elfelejtem megnézni.

  Viszont, ha képviselő leszek, búcsút inthetek a kis papír fecniknek, nem lesz szükségem rájuk. Igaz a memóriám semmivel sem lesz jobb, de kit érdekel? A képviselőknél újabban szinte munkaköri előírás lett a feledékenység. Abban pedig egyre jobb vagyok! Az a tévhit is a múlté, hogy egy képviselőnek ismernie kell a törvényeket. A nagy frászt! Legfeljebb ha valami nagyon kínossá válik, majd a törvényeket módosítjuk.

  Mire alapozom mindezt? Néhány példa (attól félek, hogy a példatár szép lassan több kötetes lexikonná bővül):

 

   Zsiga Rokonaimjószakemeberénnemtehetekróla Marcell az Országgyűléstől választókerületi pótlékot és lakhatási támogatást kap. Ezen kívül költségtérítést vesz fel Miskolc alpolgármestereként is. Csakhogy az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló törvény tiltja, hogy egy honatya egyszerre két helyről is költségtérítést kapjon. 

  Kalmár Nemtudtamaztkérem Ferenc KDNP-s képviselő két állami cég felügyelőbizottságából is havi tiszteletdíjat kapott, pedig ezt a törvény tiltja. A dupla pénzt bezsebelő honatya azt mondta: nem tudott róla, hogy törvénytelen így közpénzhez jutnia.

 Sebestyén Jólkifundáltigazgató László egy állami tulajdonú cégnél, az Észak-magyarországi Regionális Vízművek Zrt-nél igazgatói tisztet tölt be. A törvény szerint országgyűlési képviselő nem lehet vezető tisztségviselő egyetlen állami cégnél sem. Sebestyén László mind a mai napig igazgató és képviselő is, mindkét helyről jelentős pénzösszeget vesz fel. (A kétharmad álláspontja szerint Sebestyén Lászlóra nem vonatkozik az összeférhetetlenségi jogszabály, mert ő csupán "fejlesztési és karbantartási igazgató" és a törvény ilyen titulust nem említ).

  No, ezért akarok én képviselő lenni! Nem baj, ha elfelejtek ezt-azt (csak a fizetéseim el ne felejtsem felvenni!), nem baj ha törvényt sértek, majd kitalálok valami jó magyarázatot oszt annyi! Például: Nem tudtam azt kérem, hogy nem lehetek egyszerre képviselő és a Magyar Bálnakeltető Részvénytársaság Vezérigazgatója, (jaj, itt sikamlós témához jutottam, nehogy összekeverjem már a bálnákat a fürdőkkel, bár mindkettő nagy méretű), mert ha tudtam volna csak olyan feltételekkel vállaltam volna, ha átkeresztelik a vezérigazgató posztot mondjuk bástyaigazgatónak, vagy huszárigazgatónak (remélem, az összeférhetetlenségi törvény ilyen posztokat nem említ). Arra még nem találtam megoldást, hogy mivel magyarázzam meg a 896 felügyelőbizottsági helyem (és tiszteletdíjaim), bár talán elég lesz, ha annyit mondok, kérem szépen én zseni vagyok, nélkülem működésképtelen lenne az ország (ha ez nem elég majd szólok egy képviselőtársamnak, hogy nyújtson be egy egyéni indítványt és 2 nap alatt lezavarjuk a törvénymosósítást).

De mit is akartam még mondani…? 

1 komment

Címkék: politika közélet


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr222722547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2011.03.08. 20:28:31

Nyílt levél Szájer József Európai parlamenti képviselőhöz
Arra kéri a Nyilvánosság Klub a Szájer József által vezetett "Az új alkotmányt előkészítő nemzeti konzultációs testületet", hogy a nekik visszaküldött kérdőívek feldolgozása során biztosítsák a folyamat áttekintésének lehetőségét.

A Nyilvánosság Klub levele Szájer Józsefhez:

Tisztelt Képviselő úr!

Az elmúlt napokban közel nyolcmillió felnőtt magyar állampolgár kapott levelet az Ön által vezetett "Az új alkotmányt előkészítő nemzeti konzultációs testülettől". A levélben arra kérik a címzetteket, hogy válaszoljanak arra a kérdőívre, amelynek kérdéseit az eddig lefolytatott konzultációk alapján állították össze. Ugyancsak a levélben ígéretet tesznek arra, hogy a beérkezett véleményeket összesítik és továbbítják az új alkotmány elfogadására jogosult valamennyi országgyűlési képviselőnek.

Demokratikus jogállamban az ilyen, az adófizető állampolgárok pénzéből finanszírozott, a teljes felnőtt lakosságot érintő közérdekű adatgyűjtés és adatkezelés esetén, nélkülözhetetlen az adatkezelés átláthatósága és a civil kontroll érvényesülése. Ezen követelmények teljesülése érdekében arra kérjük Önöket, hogy a kérdőívek feldolgozása során biztosítsák a folyamat teljes körű áttekintésének lehetőségét a Nyilvánosság Klub által felkért szakértők számára.

Az általunk felkért szakértők szeretnének részletesen tájékozódni a visszaérkezett kérdőívek számáról, a kérdőívek feldolgozásának menetéről, a válaszok összesítésének és nyilvánosságra hozásának módjáról, a visszaküldött kérdőívek további sorsáról, a személyes adatok kezelésének módjáról, valamint arról is, hogy mekkora összeget költöttek összesen el erre a nagyszabású akcióra.
Együttműködési készségükben bízva várjuk válaszát!
süti beállítások módosítása