Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2011.03.05. 10:50 _Okostojás_

Valaki vegye el Matolcsytól a drogot!

  Mert biztosan drogozik, ez látható a nyilatkozataiból. Mire is gondolok? Most például azt javasolta mindenkinek, hogy most vegyenek lakást, mert olcsó! Három év múlva már megint drága lesz és nem éri meg.

  Józan ésszel ma ilyet nem mond egy gazdaságpolitikus. Bár a piac valóban úgy működik, hogy akkor kell venni, amikor olcsó és akkor kell eladni, amikor drága. Ezzel nem is lenne baj, de azért egyéb körülményeket is figyelembe kell venni.

  Ma Magyarországon azért küzd Rogán Terminátor Antal a bérkommandójával, hogy legalább nominál értéken maradjanak a bérek és ne csökkenjenek. Nem is beszélünk már a reálérték megmaradásról (növekedésről még álmodozni sem szabad). De ahogy a híreket olvasom Rogán atamán elbukta a harcot, szépen csendesen visszavonult, még annak előtte, hogy bárkit is jól kárpótolt volna a mindenkijóljár adó veszteségeiért. Bár ez várható volt. Nem is tudom hogyan gondolták? Megnéztem a bérkommandó weblapját, azon 4 kérdésre kell válaszolni név megadása nélkül (ha akarnám se adhatnám meg a nevem). 1. Melyik megyében dolgozom. 2. Melyik szektorban dolgozom. 3. 2010. novemberi nettó bérem. 4. 2011. januári nettó bérem. Ebből rájöhet a kommandó, hogy rosszul jártam, na de hogyan kapja el a munkáltatóm, és hogyan kényszeríti arra, hogy kompenzáljon (mert azt ígérték, hogy kiharcolják a kompenzációt)? Sehogy! Hacsak…  Nem, erre gondolni sem merek! Szóval, hacsak titkosszolgálati úton ki nem nyomozzák honnan írtam, ki vagyok, és innen már csak egy lépés megtalálni hol dolgozom. És akkor jól lerohanja a kommandó a főnököm és addig el sem jönnek, amíg meg nem kaptam a béremelésem.

  Kedves Matolcsy Agytröszt György! Ugyan árulja már el nekem mi a fészkes fenéből vennék idén lakást, ha már a tavalyi béremből sem tudtam venni, most meg kevesebb is lett a fizetésem?

  De hogy ne csak az én helyzetemből induljak ki, mert az egy dolog, hogy én nem tudok lakást venni, attól még mások tudhatnak. Kicsit körülnéztem és mit találtam? Ezt:

  A magyar lakosság negyede 1 hónapot sem, a családok kétharmada mindössze néhány hónapot tudna átvészelni, ha a fő kereső elvesztené a jövedelmét - derül ki a Tárki, a Pioneer és a RSM DTM felméréséből.

  Kedves Matolcsy Géniusz György! Ugyan árulja már el, hogy ki az az elvetemült kétharmados, aki ebben a bizonytalan helyzetben (Bárki bármikor az utcára kerülhet, és kereset nélkül marad. Dolgozhat akár a versenyszférában, akár a közszférában, ahol még meg sem kell indokolni miért is rúgják ki) lakásvásárlásba merne fogni? Arról nem is beszélve, hogy a bankok sem nagyon akarnak hitelt adni. Szerintem senki! Annak a pár embernek, akik jól jártak (képviselők, főosztályvezetők, polgármesterek, rokonok, jóbarátok) személyesen is elmondhatta volna a tanácsát, egy kellemes vacsora alkalmával.

  Ugye, hogy milyen romboló az agysejtekre a drog? Ezért kérem, hogy addig vegyék el Matolcsy Félrebeszélek Györgytől a drogot amíg nem késő! (Bár attól félek már késő…)

2 komment · 1 trackback

Címkék: politika közélet


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr822712117

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ezek megőrültek! Indulatból gazdaságpolitikát... 2011.03.05. 20:34:02

Matolcsyt beszavaznám Kiszel Tünde helyére az Ezek megőrültek műsorba, ha még menne. Azért emelte a bankadót, mert megsértődött egy levélen? Mert nem úgy táncolnak a multik, ahogy ő fütyül? Ha valakinek voltak még kétségei a vezéri jobbkéz rátermettség...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cogito verus 2011.03.06. 14:52:50

Arról már nem is beszélve, hogy a mai vétel spekuláció lenne. százezres nagyságrendben vannak bedőlt vagy bedőlőfélben levő lakáshitelek.
A fedezetet a bankok el fogják adni bármilyen áron.
Ergo az áraknak még nem láttuk az alját.
A Fidesz előszeretettel (különösen Orbán) nevezte az előző kormányt spekulánsnak. Most mégis spekulációra bbuzdít? És ha veszítenek rajta mögéjük áll a kormány az adózok pénzéből??????

dialogus 2011.03.07. 07:58:08

Nagyon érdekes! Meg kéne próbálni KONKRÉT (számokkal, adatokkal alátámasztott) ellenérveket felhozni, ellen-javaslatokat tenni.

Ha a Bérkommandó 4 kérdése név nélküli, ez nekem azt mondja, hogy nem "XY-nak" akarnak segíteni, hanem ALAPVETŐEN akarják kijavítani a hibát.

Soha, sehol nem láttam konkrét számot leírva, hogy a panaszkodónak mennyivel lett kevesebb a bére. Vagy csak beszált valakivel, aki látta valahol?

Kamaszos - éretlen? - humor szövegkörnyezetből kiragadott mondatokon "poénkodni", csámcsogni, huhogni.
süti beállítások módosítása