Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2013.12.07. 11:43 _Okostojás_

Magyarország politikai menekülti státuszt kér Kongótól

magyarkongo.jpg

Bár Pártunk és kormányunk minden tőle telhetőt (ennyi tellett tőlük) megtett a téli felkészülésre, amit pár napja egy gyakorlat alapján ki is értékeltek:

Pintér Sándor a továbbiakban az éppen véget ért felkészülési gyakorlat kapcsán elmondta, annak részletes eredményeit egyelőre még értékelik, az előzetes információk alapján azonban egyértelműen elmondható, hogy Magyarország katasztrófa-elhárításban közreműködő szervezetei felkészültek a télre, a havazásra és a kritikus időjárási körülményekből fakadó problémák kezelésére. 

Dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, az elmúlt hónapok fejlesztéseinek köszönhetően Magyarországon egy világszínvonalú technikai rendszer szolgálja a lakosság védelmét, amelynek egyik legfontosabb pontja az állampolgárok tájékoztatása.

BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

2013. november 29. 

 

Az első három hópihe mégis fennakadást okozott az M1 autópályán és az 1 sz. főúton. Akkorát, hogy le is kellett zárni mindkét utat egy időre, majd a személyautók ugyan közlekedhettek a teherautók viszont továbbra is parkolókba kényszerültek.

Mivel valóban mindent megtettek a téli felkészülés érdekében (több száz millióért fejlesztették az sms küldő rendszert, minden katasztrófavédelmi vezetőnek kiosztottak egy osztrák telefonkönyvet, hogy ha jön a hó, fel tudják hívni a sógorok hókotróit. Még rögtönzött nyelvtanfolyamot is tartottak a cél érdekében. Minden vezető noteszébe beíratták azt, ha baj van, ezt mondja a telefonba: Bitte Herr senden einige Schneepflug.), tehát  a mai fennakadás nem rajtuk múlt, nem az ő hibájuk.

Ez az egész a nemzetközi balliberális, kommunista ármánykodás műve lehet, megfejelve a multik és a bankok rosszindulatú tevékenységével. Már évek óta tapasztalható, hogy mindenhonnan támadják kis hazánkat. A mostani téli támadás már tettekre sarkallta Pártunk és kormányunk meghatározó embereit, köztük a Kedves Vezetőt.

Az EU-hoz nem fordulhatunk, hisz ők az első számú ellenségeink. Brüsszel már rosszabb, mint Moszkva volt anno. Az ENSZ-hez sem mehetünk, mert az tele van régi kommunistákkal. (Bár komcsi és komcsi közt nagy a különbség. Lásd: Fidesz komcsi jó komcsi! Újabban Moszkvában is jó komcsik vannak , annyira jók, hogy a Kedves Vezető már meg is rendelte az új óriásplakátokat, melyek a „Ruszkik haza!” mintájára készülnek, de „Ruszkik vissza!” felirattal. ) Mivel láthatóan körülvesz bennünket az ellen, Pártunk és kormányunk úgy döntött, hogy áthelyezzük a székhelyünket egy ellenségmentes övezetbe. Ezért politikai menedékjogot kérünk egy megfelelő országtól az egész ország részére.

Viszont ha már költözünk, alaposan ki kell választani a helyet. Így esett a választás Kongóra.  Na, oda jöjjön utánunk az EU meg az összes komcsi, ha bír!

A távolságon kívül, több érv is szól Kongó mellett. 1. Mivel az egyenlítő mentén terül el, viszonylag ritkán esik a hó. 2. területe 25-ször nagyobb a mienkénél, viszont csak hatszor annyian lakják, tehát bőven elférünk zsúfoltság nélkül. 3. A szomszédainkkal sokkal jobban leszünk, mint itt. Egyikükkel sem volt még konfliktusunk soha (bár ha odaköltözünk ez csak idő kérdése).

Persze az előnyök mellett figyelni kell egy-két dologra. Például a hely kiválasztására. Gondosan mérlegelni kell, hova is telepedünk le Kongón belül. Nagy folyó környékére semmiképp nem lenne jó, mert a nemzetközi baloldal árvizet küldhet ránk, és ugye az árvízvédelemben sem vagyunk nagyon jók (bár akkor nem tudni, honnan adunk egy kis plusz pénzt a TEK-nek, de azt majd megoldjuk valahogy). Aztán ott van még néhány probléma. Az ország nevében szerepel a köztársaság szó! Igaz ezt két nap alatt korrigálni lehet, ha a Fidesz kétharmadot szerez a Kongói Országgyűlésben. Ez elsőre nehéznek tűnik, de megoldható. Ha Szájer úr nem vesztette el az iPadjét, a költözés ideje alatt megírhatja az új alkotmányt, ahol eleve kizárhatja a köztársaság nevet és egyben örökös kétharmadot írhat elő a Fidesznek. Természetesen Kövér úr is sokat tehet, mint Házmester az új Parlamentben. És akkor nem is beszéltem a titkos atomfegyverekről, akikkel bármi megtehető az új hazában. Pl Szijjártó Jolly-joker, Selmeczi szenátorasszony vagy Kósa forintbedöntő Lajos.

Már csak egy kérdés van. Mit szólnak ehhez a kongóiak!? De kicsire ne adjunk, a nagy meg nem számít, szokta volt mondani a Kedves Vezető, így mi se aggódjunk.

Mindenki készüljön a költözésre! Téli gumi, hólánc, hólapát, nercbunda nem kell, viszont a naptejet és a fürdőruhát senki ne hagyja itt!

 

Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!

 

 

 

9 komment · 1 trackback


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr845680050

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.12.07. 12:52:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. jenőke (jenőke) 2013.12.07. 18:35:39

Még egy érv:
Milyen is a költségvetés pénztárcája?
Kongó.

pilincka 2013.12.07. 22:48:56

Remek, szellemes és mégcsak nem is utópisztikus, hiszen a kétharmadnak még a fizika törvényeinek is kötelességük behódolni nemde?!!!

szárny 2013.12.08. 09:56:57

Ti már mehettek is előőrsként, faszfejek. A telefonjaitokat meg hagyjátok itthon, hogy nehogy téves riasztást kapjatok a hóakadályokról. Még visszafordulnátok itt nekem.

Hohenstaufen 2013.12.08. 10:47:04

Tahó tapintatlan szemétláda! Hogy merészelsz ilyen hangnemben írni a szülőhazádról? A jó anyádat is leqrváznád, megtaposnád? Xarházi!

_Okostojás_ 2013.12.08. 10:54:14

@Hohenstaufen:

Mindig szerettem az ilyen embereket. Tudtok olvasni, ismeritek a betűket, még a szavakat is sikerül összeraknotok. Az értelmezéssel már van egy kis bajotok, de hát nehéz, megerőltető dolog is a gondolkodás :-)

dr. jenőke (jenőke) 2013.12.08. 11:20:21

@Hohenstaufen:
Kedves felsőstafli!
(ha már nem találtál magyar nevet magadnak, magyarítottam az érthetőség okán)
Értem mű-felháborodásod. Próbára akartad tenni a blog-alkotót, hogy nem falból írta-e amit írt, mert félsz, hogy - mint te is -, sokan titkolják valódi érzelmeiket.
Hát ne rettegj.

dr. jenőke (jenőke) 2013.12.08. 11:20:21

@Hohenstaufen:
Kedves felsőstafli!
(ha már nem találtál magyar nevet magadnak, magyarítottam az érthetőség okán)
Értem mű-felháborodásod. Próbára akartad tenni a blog-alkotót, hogy nem falból írta-e amit írt, mert félsz, hogy - mint te is -, sokan titkolják valódi érzelmeiket.
Hát ne rettegj.

narmer 2013.12.09. 14:11:58

Na, menj a fenébe!
süti beállítások módosítása