Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2013.01.12. 16:48 _Okostojás_

Gyerünk Lázár úr, csak így tovább!

lazarelore.jpg

Ígéretes szavak hagyták el Lézer János becses ajkát! A reménykeltő mondatok így hangzanak:

"Ma Magyarországon sok szakértő azt mondja, hogy legalább 30 százalékkal drágább a gáz és az áram annál, mint amit egy család vagy egy nyugdíjas ki tud fizetni."

Teljesen egyetértek Akineksemmijesincsazannyitisér János mondandójával és csak bíztatni tudom, hogy itt meg ne álljanak! Mert sok minden van, ami sokkal drágább annál, mint amennyit egy család vagy egy nyugdíjas meg tud fizetni. Ne törődjünk a piac ortodox szabályozásával, ne foglalkozzunk azzal minek mennyi az előállítási ára. Igazodjunk mindennek az árával az átlagfizetéshez és nyugdíjakhoz.

Mondok egy példát: ma egy Mercedes vagy Audi gépkocsi (még csak nem is a prémium kategóriás, full extrás) nagyjából 99 százalékkal drágább, mint amennyit egy átlagos család vagy egy nyugdíjas ki tud fizetni. Nosza, szorítsuk rá a két autógyárat, hogy ezentúl 100-150 ezer forintért adják Magyarországon a kocsijukat.

Még mielőtt bárki megfedne érte, hogy a két dolog között semmi hasonlóság nincs, gyorsan hozzáteszem, hogy szerintem szinte teljes az egyezőség.

1. A járási rendszer bevezetése okán, ezentúl mindenkinek szüksége lesz gépkocsira, hogy az ügyeit el tudja intézni. Nem úgy megy már az ügyintézés, hogy veszem a sapkám és elballagok a hivatalba, hanem utaznom kell jó néhány kilométert, ha nem több tízet. De még az sem biztos, hogy ha oda is érek, és még jut sorszám, el is intézik a dolgom, mert lehet, hogy hiányzik a hivatalban egy bélyegző vagy egy fejléces papír, ezért szépen megkérnek, hogy jöjjek vissza néhány hét múlva. A tömegközlekedés, meg olyan amilyen (magyarul rossz), tehát nem marad más, mint a saját autó.

2. Az autógyárak is mocskos multik, akik eddig milliárd számra talicskázták ki a nyereséget az országból. Tehát épp itt az ideje, hogy ők is viseljenek el egy kis sarcot, ne csak mindig a szegény nép.

Azt hiszem, most már teljesen egyértelmű, hogy a javaslatom reális és nyugodt szívvel ajánlhatom Pártunk és Kormányunk figyelmébe. Természetesen lenne még nagyon sok terület ahol bevezethetnénk azt a szabályt, hogy ne a piac határozza meg az árat, hanem az, hogy mennyit keresünk, mennyi a nyugdíjunk.

Persze tudom én, hogy erre az igazi megoldás az lenne, ha a bérünk vagy nyugdíjunk lenne annyi, hogy meg tudjunk fizetni minden szolgáltatást, normális színvonalon élhessünk. De ez a tétel már az ortodoxiába tartozik.

Bár az is igaz, hogy az ex AudiS8 János is rájöhetett erre, mivel ugyanezen beszédében ezt is kijelentette: Magyarországon alacsonyak a fizetések és a nyugdíjak, a kormánytól pedig az várják az emberek, hogy segítse a megélhetésüket munkalehetőséggel, normális fizetéssel vagy nyugdíjjal. A kormánynak az a dolga, hogy ezeket rendezze, 2013-ban ezekkel a kérdésekkel kell foglalkozni: rezsi, nyugdíj, fizetés, ezek lesznek a fő témáink.

Viszont, ha lesz elég munkahely, elég magasak lesznek a fizetések és nyugdíjak, akkor megfizethető lesz a piaci ár is mindenféle szolgáltatásért, nem kell államilag beavatkozni. Lehet, hogy egy picit eltévesztették az ütemezést, és véletlenül a munkahelyteremtést, ezáltal a magasabb jövedelmeket nem sorolták előre és ezért kellett a rezsicsökkentéshez nyúlni? Nem tudom, de ha már így esett várom, hogy tavasszal vehessek egy Mercit úgy 100 ezerért magamnak.

 

Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!

4 komment

Címkék: politika közélet fidesz kétharmad fülkeforradalom


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr125014152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemjoezigy 2013.01.12. 22:49:24

Most már jó lenne, ha a jövedelmi különbségeken csökkentenének, a korrupciót megszüntetnék, (persze tudom, hogy a korrupciót csak mi a nép érezzük annak, akik csinálják és nap mint nap élnek vele azok nem). A jog megfelelne az igazságnak. A politikai arrogancia megszűnne. Eszükbe jutna és a szerint élnének, hogy a parlamentben levők is voltak 'átlagemberek'. NEM KÜLÖNBEK A NÉPNÉL, akiket képviselniük kellene,...

anonymand 2013.01.13. 04:08:47

Tisztelt Okostojás!

Így felmegy a praliné ára?
100.000 Ft. egy Merci?
Ha ez igaz, akkor most vegyél, és tavasszal add el!

Tisztelettel:
anonymand

Szúrófény 2013.01.13. 04:17:22

„hol a bűnözők a törvényhozásban ülnek, soha törvény elé nem kerülnek!” Bölcsességek könyve!

Amely országban a gonosztevők büntetés nélkül maradnak, gyilkosságok, ragadozások, minden Istentelenségek eláradnak (privatizáció, olajmaffia) , melyekért veszedelemre bocsátja Isten az országot…Mivel sokszor a kis lopót a nagy lopók felakasztják: sokszor aki sokat lop, aranyláncot visel, aki keveset, kenderkötélen függ. Pázmány Péter (Ma annyira szégyentelenek, vagy tudatlanok, mesterségük címerként hordják!)

toportyánzsóti 2013.01.13. 08:25:28

Minek piacról hadoválni ebben az országban?!Külföldtől függünk,belpiacunk kicsi.Adórendszert kell váltani és a civilszférát kell folyamatosan erősíteni.Fele ennyi adózás,kétszer ennyi párt a siker titka,nem ez a túladóztatott etatista bürökráciauralom.
süti beállítások módosítása