Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2011.11.09. 18:43 _Okostojás_

Négyszemközt, de hatfülközt beszélgetett Orbán és Csányi

 

A plusz két fül az enyém volt. Nem akartam én hallgatózni, de éppen a Kedves Vezető meghitt kis dolgozószobájában (Nándorfehérvári terem) kellett kicserélnem az egyik nagy csillár 54-ik izzóját, mivel a Hőn Szeretett Vezérünkön is fog a kor, és erőteljesen romlik a szeme. Valószínűleg ezért nem is vett észre, amikor bejöttek. Csányi úr pedig végig lesütött szemmel közlekedett a teremben. Gondolom ő meg féltette a szeme világát a Nagy Fényességestől. Amikor beléptek, már beszélgettek és nem szerettem volna megzavarni a diskurzust, ezért meghúztam magam a csillár közepében és lélegzetem visszafojtva hallgattam az alábbiakat:

 

CsS: …és mondd egyetlen Vezérem, kinek a fejében született meg az az égtelen baromság, hogy egy összegben fix árfolyamon végtörleszthessenek az adósok?

O.V: Az enyémben.

Cs.S: Khm, izé. Szóval, nem olyan rossz ötlet ez, mert ugye a verseny jó, de 38 bank túl sok a magyar gazdaság méretéhez képest. Ebbe a végtörlesztésbe meg úgyis belebukik a bankrendszer, főleg, ha az önkormányzati adósságokat is így akarjátok rendezni. Akkor csak egy kis módosítást kérnék tőled. Mondjuk azt, hogy tegyétek be a rendeletbe: kivéve az OTP. Mert az országnak (na meg nekem) mindenképpen kell egy bank.

O.V: Na de Sanyi! Ezt nem gondolhatod komolyan! Nem mintha az erkölcsi normáinkba ütközne, hisz nemegyszer csináltunk már ilyet, mint pl. legutóbb a különadóknál is szépen kivettük a CBA-t az adózók közül. De most itt négyszemközt megmondom neked Sanyi. Kell a Nagy Országmentő Háborúhoz a Te néhány tízmilliárdod is.

CsS: Ebbe én belepusztulok Vezérem!

O.V: Ne lódíts Sanyikám! Vagy ezentúl hívjalak Ferikémnek, mint Gyurcsányt?

Cs.S: Na, jó, valóban nem pusztulok bele, de le kell majd mondanom néhány úri mulattságról. Például jövőre kisebb foci bajnokságot tudok majd rendezni. Erről jut eszembe! Nem lehetne ezt a marhaságot, a foci bajnokságot egy nap alatt lezavarni? Úgy sokkal olcsóbb lenne, meg aztán nem kellene hetente ott unatkoznom melletted a lelátón. Most, hogy kettesben vagyunk, bevallom neked, rohadtul utálom a focit!

O.V: Arról szó sem lehet! Én épp az ellenkezőjén gondolkodom, mégpedig azon, hogy non-stop bajnokságot kellene rendezni szünet nélkül!

Cs.S: Jaj nekem! Ebbe már biztosan belepusztulok! Inkább vess ki még egy kis különadót a bankokra, azt jobban elviselem!

O.V: Ne nyafogj már annyit Sanya! De, hogy lásd, milyen lágy szívem van, és hogy mennyire jó vagyok a lakájaimhoz, majd beszélek a Jobbkezemmel, hogy egy kis időre hagyjon békén benneteket, bankárokat.

Cs.S: A hálám örökké üldözni fog Nagy Vezér! De hadd legyek pofátlan.

O.V: A zemberektől úgy hallom, hogy Te mindig az vagy Sanyikám. Azt rebesgetik, hogy nálad magasabb kamatot csak a nógrádi uzsorások használnak.

Cs.S: Ez rágalom Vezérem! Nem csak a nógrádiak, hanem a borsodi uzsorások is, a baranyaiakkal viszont egy szinten vagyok. De ha megengeded, mondanám a kérésem.

O.V: Mondd!

Cs.S: Drága Hőn szeretett vezérem! Hozzatok már egy olyan törvényt, hogy az MLSZ elnöke összeférhetetlenség miatt nem mehet ki magyar mérkőzésekre.

O.V: Bolond vagy Te Sanyi! Azt akarod, hogy minden héten Albániába zavarjalak, az ottani bajnoki meccsek megnézésére? De még gondolkodom rajta. Viszont a BL meccsekre mindenképpen jönnöd kell velem, akár tetszik, akár nem! És ott fogsz ülni…

 

A többit nem hallottam, mert kimentek a teremből közös sajtótájékoztatót tartani.

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr553366465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szúrófény 2011.12.14. 11:37:19

Magyar polgárság, Ady szerint

Hiába, Magyarországon a polgárságot is úgy kell kinevezni, mint ezer fundamentumtalan kulturális intézményt: nincs polgárságunk. Ez az ország penészes, feudális, tarthatatlan romlottságát talán legjobban polgárságának szörnyű, silány gyávasága mutatja. Egy zagyva, kevés polgárság, amelynek élelmesei sietnek felkapaszkodni az uralkodó osztály pódiumára. Mely a polgári címet szégyelli.
Büszke polgársága csak olyan társadalmaknak van, hol a polgárság forradalmat csinált, s véres kézzel dobálta ki kastélyaik ablakán elnyomóit. A magyar polgárság csinált talpnyalást, üzletet, kalábriászt, (=hazárdjáték) de forradalmat soha, s ezért nincs.
süti beállítások módosítása