Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2011.09.09. 19:33 _Okostojás_

Nem értek egyet Réthelyivel

 

Az ötletét ragyogónak tartom, hogy adóztassák meg a diplomásokat. Megérdemlik! Hisz némelyikük néha gondolkodásra vetemedik. Ez a fülkeforradalomban felér egy szabotázzsal! Örüljenek a diplomások, hogy ennyivel megússzák.

Amiben nem értek egyet a nemzeti erőforrás miniszterrel az az, hogy nem elég csak a diplomásokat adóztatni. Van nekem rengeteg ismerősöm, akik csak érettségivel rendelkeznek, és mégis gondolkodnak. Sőt! Tovább megyek, még a szakmunkás ismerőseim közt is számos gondolkodó ember van. Ezért javaslom a miniszter úrnak, hogy sürgősen vizsgálja felül az ötletét és mielőtt törvénytervezetet készít belőle, terjessze ki az adókötelezettséget jóval szélesebb körre. Talán még a szakmunkás végzettség sem a határ, mert azért hébe-hóba összefutok nyolc általános végzettségű emberrel is, és azt tapasztalom, hogy némelyikük jobban átlát a szitán, mint én. Arról nem is beszélve, hogy két mondatban olyan frappánsan jellemezték a Matolcsy féle álomköltségvetést, hogy ember legyen a talpán az a gazdasági elemző, aki jobban megtenné. Sajnos a jellemzést nem idézhetem, mert Szalai Annamariska még belepirulna (bár látott ő már rengeteg olyat, ami a jellemzésben, mint kötőszó sűrűn előfordul, még a Cenzúra Hivatal előtti időszakából, amikor egy sexmagazin szerkesztője volt.)

Tehát a javaslatom az, hogy mindenki fizessen plusz adót egy majd később meghatározandó alapba (vagy rögtön a Fidesz pártkasszájába) aki tovább tud számolni, mint tíz, aki a nevénél többet tud leírni, és aki a pénzen kívül mást is tud olvasni. De nem ám bemondásra adózunk! Kemény, szigorú ellenőrzést kell alkalmazni, nehogy néhányan fifikásan analfabetizmust színleljenek, közben meg áskálódnak, szamizdatoznak a kétharmados kormány ellen. A legjobb az lenne, ha mindenkit megadóztatnánk, és aki nem akar fizetni az, bizonyítsa be, hogy mentes az adókötelezettség alól! Természetesen itt is tudok egy ragyogó ötletet adni a fülkeforradalmári kormánynak. Az adómentesség bejelentését csak írásban fogadnánk be, ha valaki kitölti a bejelentő ívet, azonnal bizonyítja, hogy tud írni-olvasni, tehát nem mentes az adó alól. Lesz itt adóbevétel dögivel! Matolcsynak már attól fog fájni a feje, hogy hova költse a rengeteg pénzt! Bár, ha Lézer János besegít, hamar a végére járnak.

Persze itt felvetődhet a kérdés, ha már a padlást is lesöpörtük, ha már az utolsó száraz kenyér darabot is elvettük a zemberektől, ki fog az országban maradni, nem lesz-e tömeges elvándorlás? Nem lesz! Mert súgni fogok Hofmann Rózsikának. A rezidensek röghöz kötését elbaltázták, hisz azért a nyamvadt tíz évért havi százezer forintokat fizetnek ki, de ez még egyszer nem fog előfordulni, azt garantálom. A felsőoktatási törvénytervezetben már kicsit jobban odafigyeltek, tizenöt évet kérnek a semmiért (na, jó, az állam fizeti az oktatás nagy részét, de az így is volt már régóta). Nos, ebben fogok segíteni Rózsikának! Ne ragadjunk le a felsőoktatásnál, hisz már mindenhol életpályákról beszélünk. Vezessük be az életre szóló oktatási szerződést.

Önkormányzati ismerősömmel konzultálva kiderült, hogy már a bölcsődék fenntartásához is jelentős összeggel hozzájárul az állam, tehát az oktatás-nevelés kezdete 2 éves kortól indul a bölcsődével, és folytatódik az óvodán és az általános iskolán át a közép és felsőoktatásig. Ez rengetegbe kerül az államnak, és a hála elmarad. Egyre többen hagyják el az országot, hogy máshol adózzanak! Na, ennek kell véget vetnünk.

A javaslatom a következő:

Minden bölcsődei év után évente 1 év röghöz kötés

Minden óvodai év után 2 év röghöz kötés

Minden általános iskolai év után 3 év röghöz kötés

Minden középiskolai év után 4 év röghöz kötés

Minden felsőoktatási év után 5 év röghöz kötés

Fentiek alapján, ha valaki 2 évesen a bölcsődével elkezdi az életpályáját és mondjuk, 5 éves egyetemmel fejezi be az oktatás-nevelési rendszert, akkor 72 évig köteles az országban maradni, azaz a 74. életévét betöltve dönthet arról, hogy esetleg más országban telepszik le. Ezzel a törvénnyel megoldanánk az adóelkerülés és az elvándorlás problémáját.

Előre a fülkeforradalmi úton!

 

11 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr463214329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kicsi Kacsa 2011.09.09. 23:44:23

Ennek a Réthelyinek van diplomája? Kezdhetné az adózást, a jó példa jegyében.

Számításaid szerint nekem még van 8 évem idehaza, aztán húzhatok melegebb éghajlatra, ha addig bele nem döglök ebbe a fene nagy jólétbe.
(megfejtésként: nem voltam bölcsis se meg ovis se, érettségi után meg rögtön dolgozni kezdtem, nincs semmilyen felsőoktatási diplomám.)

_Okostojás_ 2011.09.10. 07:14:49

A manóba! Ezen is változtatni kell! Nem engedhetjük meg magunknak, hogy egyesek (még ha kicsi kacsák is) ilyen fiatalon elhagyják az országot. Ezért javasolni fogom a kötelező bölcsődét és óvodát!

_Okostojás_ 2011.09.10. 16:04:23

Nincs a visszamenőlegességben semmi furcsa mostanában. De ha nem akarod, hát nem. Akkor kitalálok valami mást. Pl 45 év munkaviszony után 2 évet a bölcsiben, utána 3 évet az oviban kell letöltened, és csak azután lehetsz hivatalosan nyugdíjas:-PPP

anonymand 2011.09.10. 17:13:40

Tisztelt Okostojás!

Végtelenül sajnálom, hogy megint bele kell kössek a blogba.
"Előre a fülkeforradalmi úton!" - nem rossz, de nem az igazi.
Javaslom helyette a "Légy résen, (forradalmi) úton, útfélen!" biztatást.
Már csak kellemes emlékeim okán is....

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: "Az adómentesség bejelentését csak írásban fogadnánk be, ha valaki kitölti a bejelentő ívet, azonnal bizonyítja, hogy tud írni-olvasni, tehát nem mentes az adó alól." - ez így nem 100%-os. A zelsöprő (52,7%) győzelmet aratók közt is van írástudó. Állítólag. Namármost ha tényleg, akkor neki is fizetni kő. Hogy képzeled Te ezt? Kubatov lista, oszt jónapot. Vagy finomítsd a tervet...

_Okostojás_ 2011.09.10. 17:47:59

Tisztelt anonymand!

A "Légy résen" jelszó nem jó. Abba belekötne Szalai Annamariska! De a Te kedvedért módosítom a jelszót erre: "Éljen pártunk és népünk megbonthatatlan egysége" "Erősödjék a világ a forradalmi erőinek összefogása!"
Igaz ezek az 1981-es május elsejei felvonulásra készültek, de ma is időszerűek:-))

Üdvözlettel:
Okostojás

Ui.: Komolyan gondolod, hogy valaki feltételezi pl. a Szent jobbról, hogy tud írni, olvasni? Hisz még a pénzolvasással is gondjai vannak, rendszeresen melléolvas! Pedig a lóvét még az is pillanatok alatt és tökéletes pontossággal megolvassa, aki a bércetlit három kereszttel szignózza!

anonymand 2011.09.10. 18:23:16

Tisztelt Okostojás!

Megértésedet köszönöm, jól esett, hogy méltányoltad (részben) kérésemet, illetve javaslatomat.

Nem, a Szent Jobbról, más néven Maximus Balfusról nem tételeztem fel. Ám az elsöprő (52,7-os) győzelmet aratott csapatban csak előfordulhat egy írni-olvasni tudó. Optimizmusom mindig is csodálatot keltett....

Tisztelettel:
anonymand

Ps.:"Hisz még a pénzolvasással is gondjai vannak, rendszeresen melléolvas!" - ha nincs mellette a felesége, aki a pénzügyeket intézi.
Én a helyedben nem adnék szuperebbnél szuperebb tippeket.
Ingyen.

_Okostojás_ 2011.09.10. 19:42:31

Tisztelt anonymand!

Az optimizmusod valóban határtalan! Nem is tudom miből fakad? Hisz ha lett volna néhány írástudó a fülkeforradalmárok közt, az is rég sikoltva elmenekült volna. Ha nem is azonnal, de a 29 pontos kiáltvány után biztosan. Bár az a kiáltvány felszabadította a népet! Legalábbis a pálinkafőzés szabad lett.

Tisztelettel:
Okostojás

Ui.: El ne áruld senkinek, de az itt leírt ötleteket nem ingyen adom. Csak a konspiráció meg a kommenisták megtévesztése miatt nem futárral küldöm az ötleteket a Szent Jobbnak, hanem a blogon keresztül. Ő itt olvassa el, majd a következő napon beterjeszti a Parlamentben. A fizetésem havonta kapom iPados dobozban. De pszt! Ez szigorúan titkos!

Kicsi Kacsa 2011.09.11. 15:54:19

@_Okostojás_: Miről beszélsz? Mire 63 éves leszek, már nem az lesz a nyugdijkorhatár. 70 vagy mégtöbb.

_Okostojás_ 2011.09.11. 17:38:09

Hogy is szól a mondás? Öreg kacsa nem vén kacsa. Vagy valami ilyesmi:-))
süti beállítások módosítása