Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2011.07.20. 07:04 _Okostojás_

Lakóövezeti Együttműködési Rendszer

 

Jó, ha az ember figyelmesen olvasgatja a híreket. Sokat lehet tanulni belőle. Most például Gyöngyöspata okán tanultam egy jó módszert. Mégpedig Balázs Józseftől a  Heves megye fideszes országgyűlési képviselőjétől. Eddig az ő módszeréről egész más volt a felfogásom (egyszerűen zsarolásnak hittem), de most megvilágosodtam, hisz a képviselő úr annyiszor hangoztatta (gondolom, a hivatalos fideszes állásfoglalás is erre fog utalni), hogy ez az együttműködés legszebb példája.

No, akkor holnaptól én is bevezetem a környezetemben az együttműködést, amit elnevezek Lakóövezeti Együttműködési Rendszernek (LER). Könnyű helyzetben vagyok mivel zsákutcában lakom és nem a végén. Mostanában tervezem, hogy a régi elöregedett horganyzott csöves vízbekötésemet kicserélem modern műanyagra. Ehhez viszont az utat fel kell bontani (az utcánk olyan keskeny, hogy ha az utat felbontom még gyalogosan is művészet a kerítések mellett a bokrok között átevickélni, autóval meg egyenesen lehetetlen lesz), ami azzal jár, hogy az utánam lakók nem tudnak közlekedni. És itt lép majd életbe a LER!

Először is összehívom az érintett lakókat és kötetlen elbeszélgetés formájában (én beszélek ők meg hallgatnak) felvázolom az utca további együttműködésének feltételeit, melyet, ha kérnek (ha nem) nyilatkozatban az utca közepén (az elejének semmi köze hozzá, mert ők akkor is tudnak közlekedni, ha nem működnek velem együtt) 50x70 cm-es méretben, méltó kivitelezésben kifüggesztek.

És most térjünk rá az együttműködés részleteire. Nehogy kudarcot valljak jó előre felkészültem idézetekkel, amiket Balázs Józseftől gyűjtöttem az együttműködésről:

„Ha ilyen stílusban gondolkodtok, meg ezzel a mentalitással, akkor sok mindenre ne számítsatok” 

„A világ úgy működik, hogy pontosan tudom, melyik településnek mi kell. Ehhez pedig együtt kell működni”

„Forrás oda megy ebben a térségben, akit én jóváhagyok. Akit én nem hagyok jóvá, oda nem megy forrás”

„Figyelj, te ezzel az írással, ezekkel a dolgokkal ezeket a csapokat elzártad magad elől, ezt vedd tudomásul”

Tehát a részletek:

Az első szomszédom Kovács az együttműködés fejében vállalja, hogy kéthetente levágja előttem is a füvet és a nyesedéket eltünteti. Amennyiben nem, jön egy idézet: Ha ilyen stílusban gondolkodsz Pista, sok mindenre ne számíts!

A második szomszédom Nagy vállalja, hogy keddenként kiteszi az én kukámat is (rohadtul utálom gurgatni azt az átkozott vacakot) és miután a kukások kiürítették elmossa és visszagurítja a helyére. Amennyiben nem működne együtt ő is kap egy idézetet: Az árokvisszatöltés oda megy, amit én jóváhagyok, amit én nem hagyok jóvá, oda nem megy (Józsi! Ha nem kukázol, Karácsonyig ki nem jössz a garázsodból).

A harmadik szomszédom Kiss önként vállalja, hogy mivel reggelente úgyis korábban kel, mint én, átszalad a sarki boltba friss zsemléért és tejért, és nekem is hoz. Amennyiben valamilyen értehetetlen okból nem vállalná az együttműködést és panasszal élne az önkormányzat felé a felbontott úttal kapcsolatban, idézek neki valamit: Figyelj Géza! Te ezzel az írással, ezekkel a dolgokkal ezeket a csapokat elzártad magad elől, ezt vedd tudomásul.

Meg kell követnem a Kedves Vezetőt és a Fideszt. Az együttműködés rendszere valóban jó találmány!

3 komment · 1 trackback

Címkék: politika közélet


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr503082244

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Déjà vu 2011.07.20. 12:12:57

Amikor a tegnapi gyöngyöspatai hírt olvastam a Balázs József vs. Juhász Oszkár beszélgetésről, rögtön beugrott egy emlék. Ugyanis nem először lett hír abból, hogy fideszes képviselő zsarolni próbálta a vetélytársát. Íme egy tudósítás a 2006-os választá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2011.07.20. 09:29:31

Egy normális országban és demokráciában egy ilyen palinak egy ilyen telefonbeszélgetés után le kellene mondania minden tisztségéről. Japánban pedig szepukut kellene elkövetnie. De Fidesz országban ez nem szokás.

_Okostojás_ 2011.07.20. 11:12:35

@the_lonewolf:
Nem bizony, sőt! Még mártírt is csinálnak belőle. Szegény együttműködőt megtámadták a csúnya emberek.

vakuljmagyar 2011.07.24. 08:31:24

mindenki belepisil a medencébe, de csak azt szólják meg, aki a trambulinról teszi:))
Ez a fidesz forgatókönyv, igy megy ez az egész országban. Csak most valaki nyilvánosságra hozta, mert érdekében állt. A többiek kussolnak, mert az áll érdekükben. Rengeteg helyen lehet ilyesmi hangfelvétel, hiszen csak egy gombnyomás a mobilon.
süti beállítások módosítása