Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2011.03.01. 06:34 _Okostojás_

Nem adom, ez az enyém!

   Mondta Bokros Lajos és kezét óvóan a szíve fölött hordott kitűzőre tette ezzel is jelezve, hogy az élete árán is megvédelmezi azt. Csodálom, és mély tisztelettel nézek az olyan emberekre, akik ennyire hűségesek, odaadóak és ragaszkodóak. Csak a kisördög ne motoszkálna ennyire a fejemben.

Mert mihez is ragaszkodik a mi Lajosunk? Egy mandátumhoz, amit, a szebb napokat is látott MDF színeiben szerzett. Illetve, hogy pontos legyek az MDF szerezte és odaadta Lajosunknak. Nem tudom volt-e hivatalos átadás, azt meg végképp nem tudom, hogy a mandátuma átvételekor Bokros Csupaszemöldök Lajos megköpködte-e a mandátumát igazoló okiratot és elmormolta-e a csudaszép bajsza alatt, hogy: „Csere-bere fogadom, többet vissza nem adom”. Pedig ezek fontos kérdések. Mert, ha Lajosunk nem mormolta el a kötelező varázsigét, hát akkor bármennyire is fáj, vissza kell adnia a mandátumát.

  Persze a tupírszemöldökű Lajosunk hivatkozhat arra, hogy a választóinak erkölcsi felelősséggel tartozik, és ezért nem adja vissza, de azért nem ártana, ha egy kicsit megvakargatná azt az okos buksiját, és elgondolkodna azon, hogy kinek a színeiben indult azon a bizonyos választáson? Vagy azon, hogy ha valaki egy párt színeiben képviselő lesz, annak illik időnként a párttal is kommunikálni (olyat már nem is merek mondani, hogy a párt ideológiáját, nézeteit, és iránymutatásait is illene tiszteletben tartania). Mert Lajosunk ezt nagyon elfelejtette. Pedig ha egy kicsit elgondolkodna, rájöhetne, hogy lehet ő bármennyire is szép (egyes rosszmájú pletykák szerint Alain Delon akkor hagyta abba a filmezést, amikor Lajosunk felbukkant valamelyik TV-ben és meglátta őt) ha nem kapott volna teret és lehetőséget körülbelül annyi esélye lett volna az európai parlamenti képviselőségre, mint a trójai falónak az epsomi derbyn.

  Most egy kissé elbizonytalanodtam! Lehet, hogy Lajosunk közvetlenül a választókkal konzultál az európai ügyekről? Rémlik, hogy valamelyik nap hazafelé tartva megálltam egy kávéra a Csajágaröcsögei Véralkohol-szint karbantartóban, és érdekes beszélgetésre lettem figyelmes. Akkor nem is fogtam fel mit hallok, de most már tudom, hogy fontos beszélgetésnek voltam fültanúja. Egy jó hetvenes (vagy rossz ötvenes) nő ölelgetett egy nagybajszú bozontos szemöldökű férfit, és ezt hajtogatta neki: „Igazad van drága jó Lajosom, Mondd meg nekik a magadét! Ne hagyd magad egyetlen Lajosom!”

  Most már tudom mit hallottam! Bokros Lajos európai parlamenti képviselő választói konzultációt tartott Csajágaröcsögén. Bár ez a beszélgetés csupán egy választóval folyt, de ha évi 220 munkanappal számolok, akkor a 153660 választót, aki az MDF-re (vagy Lajosunk szerint rá) szavazott röpke 698 év alatt felkeresheti.

  Egyébként az országgyűlési képviselőknél sem értem, hogy aki nem egyéni mandátumot szerzett milyen alapon tartja meg a mandátumát, milyen alapon ül ki a függetlenek közé, és fél év után milyen alapon ül át egy esetlegesen merően más világnézetű párt színeibe? Ha ezt valaki nekem logikusan megmagyarázza, annak fizetek egy sört a „Komám asszony hol a mandátum” nevű C2H5OH-t kiszolgáló műintézményben.

 

6 komment · 1 trackback

Címkék: politika közélet


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr912700274

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bokros nem írt alá semmit 2011.03.01. 17:30:01

Cáfolja a visszalépését követelő MDF állításait Bokros Lajos EP-képviselő. Az MDF alelnöke vasárnap újságíróknak bemutatott egy olyan nyilatkozatot, amelyet Bokros Lajos aláírt - írja a Népszabadság. Az MDF Bokros szavaira úgy reagált, hogy a politikus va…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.03.01. 07:32:11

Attól kezdve, hogy megszűnik a tiszta helyzet, nincsenek tiszta, egyértelmű megoldások. Amíg az MDF abban a formában hitelesen fennáll, amelyben busabajszú Lajost elindította és EP-be juttatta, senkinek semmi gondja.
Ha a párt hitelét veszti vagy átalakul, akkor mindenkinek minden gondja van, és e gondok nem oldhatók meg könnyedén. Segít a szimmetria: Szili Katalin mondjon le a mandátumáról, ha szembemegy a történelmit bukott MSZP vezetésével? Mi van, ha Kósa Lajos összerúgja a patkót Orbánnal, és ezért kilép a frakcióból?
Én hajlok arra, hogy az egyén hadd szkanderezzen egyet ilyenkor a párttal, de nem nevezném az ellenkező érvelést sem bolondságnak. Tehát nálam nem kell lemondania a bajszosnak, hadd küzdjön a párt az újbóli hitelességért. Azt viszont fontosnak tartom, hogy Bokros/Szili/Kósa (hipotetikus) esetére egy ember egyféle megoldást javasoljon, és ne hangulat meg érdekek szerint ad hoc sokfélét.

Sötét korom 2011.03.01. 09:45:50

Én csakis azért szavaztam az MDF-re, mert Bokros Lajos volt a listavezetőjük. Tehát véleményem szerint, ne adja vissza a mandátumát.

Egyébként azt a gondolatot nem tudom elfogadni általában sem, hogy a párt időközben "meggondolhatja" magát, és átírja a választási eredményeket. A választás ugyanis egy adott időszakra szólt.

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2011.03.01. 11:04:21

@Sötét korom: Egyetértek, én is ezért szavaztam rájuk. Sőt, szerintem sokan vannak így ezzel.
Az más kérdés, hogy az ogy. választások előtt a lehető legtökéletesebb politikai öngyilkosságot követte el a párt, így nem csoda, hogy kihullottak, pedig nem ártana egy jobboldali technokrata a parlamentbe.

Sötét korom 2011.03.01. 11:18:09

@Tzimisce: A "jobboldali technokrata" minősítéssel nem egészen értek egyet. Inkább azt mondanám, hogy egy olyan párt kellene, aki hajlandó kapitalizmusban gondolkodni. Bokros Lajos személye ezt a társadalomfelfogást garantálta/garantálja.

Szemmel látható ugyanis, hogy az erős, mindent felügyelni/irányítani akaró állam, nem jó gondolat - sem az MSZP, sem a FIDESZ, de még az EU felfogásában sem.

_Okostojás_ 2011.03.01. 11:45:27

@Vértes László:

Kedves László!
Valahol van igazságod neked is abban, hogy ha a helyzet nem tiszta nehéz egyértelműen megítélni azt.
De játszunk el egy gondolattal.
Mondjuk, szeretnél egy kis libasültet enni. Tudod rólam, hogy libapásztor voltam, tehát nagy eséllyel értek a libákhoz. Megbízol, hogy szerezzem be a libát a vacsorához. Én elindulok libakeresőbe, de menet közben addig-addig morfondírozok, míg arra az eredményre jutok, hogy mivel én nem szeretem a libát inkább nyulat veszek. Amikor rám csörögsz, hogy mi van a libával nem válaszolok, az sms-edre is csak annyit reagálok, hogy emailt írok a szomszédodnak, hogy ha akarja adja át:” Nem libát hanem nyulat veszek, ha nem tetszik told el a kerékpárt.”
Persze tudom, hogy minden hasonlat sántít…

13öreg 2011.03.03. 10:20:52

@_Okostojás_: Hát ez nagyon sántít.
Elment a libáért alkudozik ahogy megbíztátok és közbe ti elváltatok az asszonytól és most mert nincs rajta sapka ezért jöjjön haza.
süti beállítások módosítása