Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2011.02.19. 08:10 _Okostojás_

Heuréka! Megtaláltam!

   Ne essen senki pánikba, nem követem Arkhimédész példáját, és nem futok végig a város főutcáján meztelenül kiabálva, hogy heuréka (megtaláltam)!

 

 

   Minden elismerésem Arkhimédészé, de azt hiszem, amit ő talált meg az kismiska ahhoz képest, mint amit én találtam. És ráadásul neki könnyebb is volt a feladata, mert akkor még Hérón volt a király és nem Viktor. De nem fényezem tovább magam, az utókor úgyis méltón megemlékezik majd rólam.

 

 

És akkor most a korszakalkotó felfedezésről:

   Van nekünk egy ragyogó ügynökségünk a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség melyet egy frappáns húzással a Nemzeti Fejlesztési Hivatalból és a Nemzeti Fejlesztési Terv végrehajtását irányító szervezetekből hoztak létre.  Nos, ez a zseniális ügynökség megfeszített tempóban és munkával megalkotta az Új Széchenyi tervet. Nem akarom kisebbíteni az érdemeiket olyan észrevétellel, hogy az Új Széchenyi terv az Új Magyarország Fejlesztési Terv egyszerű átkeresztelése, mert azért ahhoz is rengeteg energia és több száz ember megfeszített együttgondolkodása szükséges, hogy ilyen frappáns nevet adjanak egy programnak. És még csak el sem tévesztették, nem a Búbos banka kör „Hogyan mentsük meg a mezei bálnákat a Plútó kisbolygóvá történt visszaminősítésének káros hatásaitól” címmel indított nagy nemzetközi programját keresztelték át. Szóval le a kalappal előttük!

   Ezek után az már szinte természetes, hogy semmi szellemi kapacitás nem maradt a program levezényléséhez, ellenőrzéséhez. Én is természetesnek tartom, hogy ezt az emberfeletti teljesítést nem várhatjuk el az ügynökség szakembereitől. Külsősök kellenek de izibe’! Friss erő, lehetőleg jogászok, mert ők úgyis értenek mindenhez (vagy ha nem, hát a bíróságon 4 év múlva nem kell nekik drága ügyvédeket fogadni). Az a potom 2 milliárd meg úgysem hiányzik sehonnan, vagy ha hiányzik majd einstandoljuk az általános iskolások takarékbélyegét (ha van még olyan).

  Eddig semmi rendkívüli nincs a dologban, joggal mondhatjátok, hogy na, ez az Okostojás is csak mellé beszél, hol a beígért világmegváltó ötlet? Megértve türelmetlenségetek most elő is vezetem.

  Dobpergés, visszafojtott lélegzetek, a gyenge idegrendszerű olvasók néhány percre takarják el a szemüket!

  Tehát! Adva van az NFÜ, aki nem birkózik meg a rá nehezedő hatalmas feladat súlyával! Szegények már levegőért kapkodnak, az emberi teljesítőképesség határán küzdenek. Na de mit látnak szemeim! Van itt egy társaság az ITD Hungary, akiket állami hivatallá szerveznek át. Január 1-je óta több száz szakember csak beszélgetni és internetezni jár be a munkahelyére. Tudjátok mivel foglalkoznak? Kereskedelem-fejlesztéssel, beruházás-ösztönzéssel! Szakemberek százai, akik pont olyan végzettséggel rendelkeznek, ami az NFÜ-nek kellene.

És most jön a zseniális ötletem!

 

 

  Az ITD Hungarytól 200 szakembert átirányítunk az NFÜ-höz, ezzel megoldjuk az ügynökség szakemberhiányát, így az nyugodtan és lelkiismeretesen levezényelheti az Új Széchenyi Tervet. A jogász konzorciumnak kifizetünk 1,1 milliárd forintot (mert ugye ügyesen pályáztak, meg hát cca 1 milliárdot úgyis vissza kell juttatniuk néhány megfelelő zsebbe). Spóroltunk 900 millió Ft-ot és megmentettünk 200 munkahelyet.

 


No, volt mostanában ennél zseniálisabb ötlet? Ugye, hogy nem!

Szólj hozzá!

Címkék: politika közélet


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr142672032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása